Yayın ile hakarete yargı freni

Yayın ile hakarete yargı freni

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a yayın yolu ile yapılmaya çalışılan itibarsızlaşma çalışması yargı engeline takıldı.

Bursa merkezli bir internet haber sitesinde “Bursa bu haberi konuşuyor” başlığı ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş hakkında yayınlanan “kaynaksız” ve “asılsız” haberin yayını, Bursa 3. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından durduruldu.

Edinilen bilgiye göre; Bursa Merkezli mansetx.com adlı haber sitesinde “Bursa bu haberi konuşuyor” başlığı ile bir haber yayınlandı. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın kişilik haklarına saldırılan haberin kaynağı olarak bir süre önce yayınına ara veren uludagmedya.com sitesi kaynak gösterildi.

Sağlam bir kaynağa dayandırılmayan yüzlerin tanınmadığı, montaj olup olmadığı tartışmalı siyah-beyaz bir fotoğraf ile de görsel destek sunulmaya çalışılıyordu.

Yargı izin vermedi

Montaj görseller kullanılarak yapılan haberi yapan kuruluş yayınına ara verdiği halde, bu haberi alıntı haber olarak kullanan mansetx haber sitesinin de yayınına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş avukatı vasıtası ile itiraz etti. 

Yapılan itirazı inceleyen Bursa 3. Sulh Ceza hâkimliği, dosya üzerinden değerlendirme sonrasında; yapılan yayının 5651 sayılı "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun" hükümlerine girdiği 6518 sayılı Torba kanun ile düzenlenen hükümler gereğince durdurulmasına karar verdi.




Kaynak: detayhaberler.com



  • Salı 25.5 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 28.5 ° / 13.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 24.4 ° / 11 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı