Yalova'da Yeşil-Mavi Yol Bisiklet Festivali'nin 3.sü düzenlendi

Yalova

Yalova Ekoturizm ve Sağlıklı Yaşam Derneği (YEKSAYDER) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Yeşil Mavi Yol Bisiklet Festivali" gerçekleştirildi.

Kenti ve özellikle "Yeşil Mavi Turizm Yolu" ile birbirine bağlanan köyleri tanıtarak köylerin ekoturizme kazandırılması amacıyla çalışma yürüten dernek, festivalin bu yıl üçünsünü düzenledi.

Kurtköy'de 2 gece konaklamalı olarak gerçekleştirilen festivale katılan yaklaşık 50 bisikletçi, Kurtköy-Ormanika Kamp Alanı, Yenimahalle, Termal, Gökçedere, Ortaburun, Teşvikiye, Akköy, Kadıköy ve Kurtköy Ormanika-Kamp Alanı olmak üzere toplamda 75 kilometre pedal çevirdiğini söyledi.

Dernek Başkanı Ahmet Yiğit, amaçlarının Yalova'da bisiklet kültürünün oluşturulması, daha çok kişinin bisiklete başlayarak sağlıklı yaşama katılmalarına destek olmak ve bisiklet severlerin hafta sonlarında Yeşil Mavi Yol üzerinde bulunan orman yollarında bisiklet sürmeleri için geleneksel hale gelen bisiklet festivalini gerçekleştirdiklerini anlattı.

Önümüzdeki yıl Altınova İlçesine bağlı köylerin tanıtılması planladıklarını belirten Yiğit, üç büyük şehrin ortasında kalan Yalova’nın doğa turizminde hak ettiği yere gelmesi için çalıştıklarını,  belediyelerin de geniş kapsamlı olarak destek vermeleri halinde Yalova’nın bisiklet şehri olacağını sözlerine ekledi.

 



  • Pazar 26.3 ° / 12.4 ° false
  • Pazar 26.3 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 26.1 ° / 12.6 ° Güneşli