Unutulan geleneği Bursa'da tekrar hatırlattılar...

Unutulan geleneği Bursa

Milliyetçi Hareket Partisi Osmangazi İlçe teşkilatı '2023 Lider Ülke Türkiye' sloganından yola çıkarak 2023 esnafın dükkanına sembolik 1 TL siftah parası bıraktı.

Milliyetçi Hareket Partisi Osmangazi İlçe Teşkilatı, İlçe Başkanı Seyfi Seyfioğlu ile birlikte yaptıkları bu davranışla günümüzde unutulmuş Bir Osmanlı geleneği olduğunu belirterek hem geleneği hatırlatmak hem de bereket parası olması adına 2023 esnafın dükkanına içinde sembolik 1 TL olan zarf bıraktılar.

Zarfın içinde esnafa bir de mektup bırakan teşkilat üyeleri bıraktıkları mektuba şu mesajı yazdılar.

"Değerli Osmangazi ilçe Esnafımız;

Yeri geldi dükkanınıza uğrayan bir düşküne yardım ettiniz. Zaman oldu bir garibanı doyurarak dini ve sosyal sorumluluğunuzu yerine getirdiniz. Kimi zaman zor durumda olan esnaf arkadaşlarınızın alım satım işlerine katkıda bulundunuz. Kimi zaman onlar da size yardımcı oldu. Birbirinizin sevincine ortak olurken bazen de birlikte üzüldünüz. Gün geldi bereketli kazançlar elde ettiniz. Gün geldi siftahsız kepenk indirdiniz. Siftah, güne başlangıçtır. İstedik ki; sürekli birbiriyle dayanışma halinde olan esnafımızın bugünkü siftahı bizden olsun.

Allah, helal ve bereketli kazançlar nasip etsin.

MHP Osmangazi İlçe Başkanlığı olarak Ahilik yolundan ayrılmayan, helal rızık için alın teri döken tüm esnaf ve sanatkarlarımızın yanındayız"



  • Pazartesi 26.1 ° / 12.6 ° Güneşli
  • Salı 25.5 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 28.5 ° / 13.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu