Ukrayna ile diplomatik ilişkilerde 30. yıl

Ukrayna ile diplomatik ilişkilerde 30. yıl

Türkiye, Ukrayna ile ilişkilerin 30. yıl dönümünü kutladı.

ANKARA (İGFA) - Dışişleri Bakanlığı, Türkiyestratejik ortak Ukrayna ile diplomatik ilişkilerin tesisinin 30uncu yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ukraynanın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine desteğine dikkati çekilen mesajda,  'Stratejik ortağımız Ukrayna ile diplomatik ilişkilerimizin tesisinin 30uncu yıl dönümünü kutluyoruz' denildi. Bakanlık yazılı açıklamasında, Ukrayna ile ilişkilerde karşılıklı anlayış, güven ve ortak menfaatler temelinde son yıllarda kayda değer bir ilerleme yaşandığı, bu durumun, bölgenin barış, istikrar ve refahına da katkıda bulunduğuna dikkati çekilerek, 'Türkiye, Ukraynanın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini desteklemekte, bu çerçevede Kırımın yasa dışı ilhakını tanımamakta, Donbasta ise uluslararası hukuka uygun şekilde barışçıl bir çözümü savunmaktadır' denildi.

Açıklamada ayrıca, Ukrayna ile Türkiye arasında dostluk ve iş birliği köprüsü kuran Kırım Tatar Türklerinin hak ve menfaatlerinin korunması için ortaya konulan ortak çabaların Türkiye-Ukrayna ilişkilerini daha da güçlendirdiği de ifade edildi.



  • Pazartesi 32.3 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Salı 33.7 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.9 ° / 15.3 ° Güneşli