Türk askeri Libya'ya gidiyor...

Türk askeri Libya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya'dan gelen davet üzerine Türk askerinin ülkeye gireceğini söyledi.

Doğu Akdeniz'de bir araya gelen ülkeler, Türkiye'nin karşısında yer aldı.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki haklarının korunması için çok kritik bir hamleye imza atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya ile mutabakata vardı. Türkiye ile Libya'nın vardığı mutabakat birçok ülkeyi rahatsız etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda kameralar karşısına geçti.

Erdoğan, Türkiye ile Libya arasındaki ilişkilerin Osmanlı dönemine dayandığını ve Mustafa Kemal Atatürk'ün de Libya'da mücadele verdiği hatırlattı.

TÜRK ASKERİ LİBYA'YA GİDİYOR

Libya'nın yalnız bırakılamayacağını dile getiren Cumhurbaşkanı, Meclis açılır açılmaz tezkerenin gündeme getirileceğini ve Türk askerinin Libya'dan gelen davete icabet edeceğini söyledi.

"BU OYUNLARA SEYİRCİ KALAMAZDIK"

Erdoğan, "Soruyorlar asker gönderecek misiniz? Biz davet edildiğimiz yere gideriz. Ama davet edilmediğimiz yere gitmeyiz. Şu anda böyle bir davet olduğuna göre icabet ederiz. Türkiye ve Libya tarafında onay süreçleri tamamlanan mutabakat yürürlüğe girmiştir. Hazırlanan deniz yetki alanlarıyla ilgili haritamızı BM nezdinde kayda geçirdik. Amacımız Akdeniz'de kimsenin hakkını hukukunu gasp etmek değil. Hakkımızın gasbedilmesine engel olmaktır. Çünkü bu adımı atmamış olsaydık Akdeniz'de Türkiye'yi kendi kara sahillerine hapsedecek bir oyun tezgahlanıyordu. Bu oyunlara seyirci kalamazdık. Attığımız adım hukuka uygundur. Meclis açılır açılmaz ilk iş asker gönderme tezkeresini Meclisimize sunacağız." şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

"Suriye içinde terörden arındırdığımız toplam alanı 8 bin 200 kilometrekareye çıkardık. Suriye'de sınırımız boyunca kurulmak istenen terör tuzağını bozduk. Suriye'de müzakere yürüttüğümüz ülkelerin bize verdikleri sözler vardı. Terör örgütlerinin 32 km dışarı çıkartılmasına yönelik sözlerinin yerine getirilmediğini görüyoruz. Bölgemize yönelik tacizler sürüyor. Rejimin saldırıları ve tacizleri ateşkesi mümkün kılmıyor. Saldırılardan kaçanlar sınırlarımıza doğru harekete geçti. Yeni sığınmacı dalgasına tahammülümüz olmadığını söyledik. İdlib'deki çabalara destek verilmezse bedelini herkes ödeyecek dedik.

ANA MUHALEFETE TEPKİ

İdlib'de sukunetin sağlanması için AB'nin elini taşın altına koyması gerekiyor. Türkiye'nin Akdeniz'de doğalgaz arama çalışmaları başladığında CHP buna da karşı çıktı. Bir kova petrol çıkmadı diyerek kin kustular. Bu tür çalışmalar sabırla yürütülmeli. Karadeniz'de Exon sondaj çalışmaları yaptı 200 milyon dolar harcadılar, petrol çıkaramadılar dönüp gittiler. Bunlardan bihaberler yeter ki lekeleyelim. Biz netice Allah'tan diyerek yolumuza devam ediyoruz. Ana muhalefetin tavrı Yunan medyasına malzeme verdi. Her şeyin yerli ve millisini yaptık, ana muhalefet konusunda bunu başaramadık. İnşallah onu da başaracağız.



  • Cumartesi 25.4 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Pazar 26.3 ° / 12.4 ° false
  • Pazar 26.3 ° / 12.4 ° false