Tüp bebekte yüksek başarı

Tüp bebekte yüksek başarı

Tüp bebek (IVF) kelimesi duyulduğunda akla gelen ilk şey deney tüpünün içinde duran bebek olsa, laboratuvar ortamında anne-baba adayından alınan üreme hücrelerinin birleştirilmesi ve buna bağlı olarak döllenmenin sağlanmasıdır.

30 – 40 yıl öncesine çocuk sahibi olamayan çiftler için imkansız görünen bu durum günümüzde tüp bebek merkezleri tarafından uygulanmakta ve çok başarılı sonuçlara ulaşılabilmekte olup Doğuş Tüp Bebek Merkezi’de bu alanda bir çok başarılı sonuçlara ulaşmıştır.


Doğuş Tüp Bebek Merkezi 1992 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Doğuş Doğum Kliniği adıyla hizmete başlamış, 2006 yılında tüp bebek merkezi onayı alarak üremeye yardımcı tedavi ünitesi hizmeti vermektedir. Gelişmiş donanım ve tecrübeye sahip tüp bebek tedavi uygularımı yanında gebelik öncesi genetik ve psikolojik danışmanlık hizmetleri de ayrıcalıklı hizmetlerindedir.


Tüp bebek uygulamalarında erkekte herhangi bir sperm ile karşılaşılmaması durumunda ya da tıbbi bakımdan önerilmediği durumlarda sperm nakli uygulanır. Nakilde kullanılacak spermin tıbbi açıdan tüm tarama testleri yapılmış kişilerin fiziksel, tıbbi ve etnik özellikleri kayıt altında tutularak özel şartlar altında sperm bankalarında muhafaza edilen spermler nakil yapılır. Sperm naklinin Türkiye’de yasak olması dolayısıyla bu konuda Kıbrıs öne çıkan ülkeler arasında yer alıyor.


Tüp bebek uygulamalarında bir diğer nakil işlemi de yumurta nakli uygulamasıdır. Sahip olunan yumurtalar ile hamileliğin imkansız olduğu durumlarda yine sperm naklinde olduğu gibi tıbbi açıdan tüm tarama testleri yapılmış kişilerin fiziksel, tıbbi ve etnik özellikleri kayıt altına alınmış bağışçılardan temin edilmektedir. Yine yumurta nakli uygulaması da  Türkiye’de yasak olmasından dolayı en çok tercih edilen yer Kıbrıs olarak öne çıkıyor.

 



Anahtar Kelimeler: Tüp bebekte yüksek başarı
  • Salı 30.3 ° / 12.7 ° false
  • Çarşamba 28.5 ° / 14.7 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 10.1 ° Güneşli