Ömer Çelik: Fransa'nın Yukarı Karabağ kararı hükümsüzdür

Ömer Çelik: Fransa

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, Fransa'nın Yukarı Karabağ kararının hükümsüz olduğunu belirtti. Öte yandan Çelik, il ve ilçe binalarının kiralarının ödenmediği iddiala

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:

TÜRKİYE'NİN SALGINLA MÜCADELESİ

Koronavirüs salgınıyla ilgili olarak kritik bir dönemdeyiz. Bütün dünya bu salgından etkilendi. Maalesef zaman zaman zaaflar ortaya çıkıyor, bu da olumsuz etkiliyor.

Sağlık çalışanlarına saygı ve sevgilerimizi gönderiyoruz. Dünyaya örnek olacak bir mücadele veriyorlar. Vatanseverliğin tanımını adeta yeniden yazıyorlar.

DİYARBAKIR ANNELERİ

Diyarbakır anneleri gündemini takip ediyoruz. Bütük annelere sevgi ve saygılarımızı iletiyoruz. 21 annemiz evladına kavuştu. Anneler yalnız olduklarını düşünmesinler, bütün Türkiye onların yanındadır.

İL VE İLÇE BİNALARININ KİRALARININ ÖDENMEDİĞİ İDDİASI

Bizim aldığımız hazine yardımından yüzde 30’unu teşkilatlarımıza gönderiyorduk, pandemi sürecinde bunu yüzde 40 oranına çektik. Genel başkanımız teşkilatların ihtiyaçları konusunda hassastır. Bu konuda AK Parti'nin herhangi bir problemi yoktur, borcu da yoktur. Ödenmemiş bir kira durumu söz konusu değildir. Hiçbir çalışan kardeşimizin maaşının ödenmemesi de söz konusu değildir.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AZERBAYCAN ZİYARETİ

Cumhurbaşkanımızın Azerbaycan ziyareti tarihi bir öneme sahip. 9-10 Aralık'taki bu ziyaretle Azerbaycanlı kardeşlerimizle buluşacağız. Azerbaycan'a ait olan topraklar asıl sahibine (Azerbaycan'a) dönmüştür.

Silahlı kuvvetlerimiz ortak çalışma için hazırlıklarını tamamladı, göreve hazırdır. Yakında ateşkesi gözlemek için askerlerimiz bölgede yer alacak.

"FRANSA'NIN YUKARI KARABAĞ KARARI HÜKÜMSÜZDÜR"

Fransa Parlamentosu'nun Yukarı Karabağ kararı hükümsüzdür. Fransa tarafsızlığını kaybetmiş oluyor. Fransa'nın hukuk temelinde yüzleşmesi gerekiyor. Fransa'dan bugüne kadar Ermenistan'ın işgal ettiği bölgelerden çıkması gerektiğini ifade eden bir açıklama duymadık.

Macron, Türkiye'ye karşı bazı devletleri kışkırtmaya çalışıyor. Bu takıntılı bir siyasettir. Bu son derece radikal bir yaklaşımdır. Fransa'nın makul bir ilişki kurması gerekiyor. Türkiye karşıtı blok oluşturma çabasına giriyorlar. Doğu Akdeniz'de de aynısını yapıyorlar. Köklü bir devlete yakışmıyor. Fransa açısından Türkiye karşıtlığı doğru bir yaklaşım değildir.

ÇELİK'TEN YUNANİSTAN'A: TÜRKİYE OLMADAN AVRUPA'NIN GÜVENLİĞİ OLMAZ

Yunanistan sürekli diplomasiyi çalıştırmaktan bahsediyor, ama AB zirvesi öncesi Türkiye’ye karşı son derece provokatif açıklamalar yapıyorlar. Türkiye olmadan Avrupa’nın güvenliği olmaz.

AB'NİN YAPTIRIM TEHDİDİ

Masadan kaçan Yunanistan tarafıdır. Komşuyuz ve bu coğrafyada hep beraber yaşayacağız. Türkiye’ye  dayatmalarda bulunmanız hiçbir şekilde sonuç almaz. Türkiye’ye yaptırım dili kullanmak tamamen bir akıl tutulmasıdır.



  • Cumartesi 25.4 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Pazar 26.3 ° / 12.4 ° false
  • Pazar 26.3 ° / 12.4 ° false