Mudanya'ya yeni otopark ve meydan

Mudanya

Bursa'nın Mudanya ilçesine yeni otopark ve meydan geliyor.

Nüfusu 90 bini bulan, tarihi yapılar nedeniyle SİT bölgesi olduğu için yolları genişletilemeyen Mudanya’ya Kaymakam Faik Oktay Sözer proje üretti. İskele Meydanı’ndaki otoparka yeni Hükümet Konağı yapılınca mevcut binanın yerine üstü meydan, altı 2 bin araçlık otopark öneren Kaymakam Sözer, diğer giriş yönündeki stadyumun yerine de aynı çözüm için çalışıyor. Haberi, Olay Gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinden duyurdu.

Ahmet Emin Yılmaz'ın köşesinin ilgili kısmı şöyle:

Kaymakam dokunuşu: Mudanya’ya üstü meydan, yerin altı dev otopark!

Yaşı genç… Fakat sorumluluk bilinci yüksek. Yerinde oturan Kaymakam olmayı sevmiyor. O nedenle sürekli Mudanya mahalleri ve köylerini dolaşıyor. Hatta… Çoğu yere makam aracını almadan tebdil-i kıyafet yaparak gidiyor. Toplumun içinde olmayı, insanlara dokunmayı seviyor, alçakgönüllü yaklaşıyor. Sohbet ederken… Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer’in geliştirdiği projeleri de dinledik. Örneğin… “Mudanya nüfusu 90 bini geçti” dedi ve bunun trafiğie yansımasına dikkat çekti. 2018 yılı yatırım programına olan projeyi de çözüm yolu gösterdi: “Mudanya’nın girişinde, İskele Meydanı’nın hemen yanındaki otoparkın bir bölümüne Hükümet Konağı yapacağız.” Şunu vurguladı: “Bütçe onayı çıktı ve 2018 yatırım programına yer aldı. İnşaatı da TOKİ yapacağı için ödenek konusunda sorun yaşanacağını sanmıyorum.” Şunu açıkladı:

“Otoparkın olduğu yere yeni bina yapılınca, halen kullanılan Hükümet Konağı’nın olduğu yer Mudanya’nın ihtiyacını karşılayacak, hatta nefes almasını sağlayacak mükemmel bir rekreasyon alanı olur.” Düşüncesi şu: “Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüştük. Orada 10 dönümlük bir alan var. Bina yıkıldıktan sonra yerin üstü hem Mudanya’ya meydan olur, hem rekreasyon alanı olarak yeşillendirilir.” Şunu da ekledi: “En önemlisi, bu meydanın altına 2 bin araçlık otopark yapılabilir. Böylece en önemli sorun trafiğe çözüm gelir. İnsanlar araçlarını burada park eder.” Sportif alanlarla ilgili olarak da iki düşüncesi var: Bir… “Güzelyalı’daki stat ve civarı 52 dönümlük alan. Gençlik Spor İl Müdürümüzle konuştuk. Orman alanını da tahsisle alıp stadyum, kapalı havuz ve gençlik merkeziyle spor kompleksi yapılabilir.” İki… “Mudanya Stadyumu kentin içinde kaldı ve sorunları var. Gençlik ve Spor İl Müdürümüzle temas halindeyiz. Stadı Atış Alanı’nın olduğu yere taşıyıp burasını da üstü rekreasyon alanı, altı otopark yapmak istiyoruz.” Şunu da ekledi: “Böylece Mudanya’nın iki girişinde altı otopark olan mükemmel meydanlar kazanılır.”



  • Cumartesi 30.4 ° / 15.3 ° Güneşli
  • Pazar 31 ° / 16.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.4 ° / 17.7 ° Güneşli