Mabel Matiz'in yeni klibine Bursa damgası! Hikayeyi Bursalı fotoğrafçı yazdı...

Mabel Matiz

Mabel Matiz, Boyalı da saçların klibi için, Bursalı fotoğraf sanatçısı Veysel Kaya'nın fikrini videoya dönüştürdü. Büyük ilgi gören hikaye ve klip İnegöl'ün Sultaniye köyünde çekildi.

Ünlü şarkıcı Mabel Matiz, Boyalı da saçların klibi için; kendisine iletilen iki bin mailin arasından Bursalı fotoğrafçı Veysel Kaya'nın fikrini sunduğu hikayeyi videoya dönüştürdü.

Mabel Matiz'in yeni klibini izlemek için tıklayın...

Böyle duyurulmuştu

Mabel Matiz, konuyla ilgili duyuruyu  ise sosyal medya hesabından şöyle paylaşmıştı:

"Boyalı da saçların, klibi için gelen yaklaşık iki bin mailin arasından Veysel Kaya'nın fikrini seçtik ve bu hikayeyi videoya dönüştürmek için kollarımızı sıvadık. Fikrini paylaşan bütün dinleyici arkadaşlarımıza teşekkür ve sevgilerimizle..



İnegöl'ün Sultaniye Köyü'nde çekilen klip çeşitli kanallarda yayınlandıktan sonra Mabel Matiz şu açıklamada bulundu:

"Veysel’in metni en detaylı, sinematik dille, sahne sahne ve uzun uzun yazılmış olandı.."

Boyalı Da Saçların” filmimiz yayında. Yorumlarınız, hissettikleriniz bütün ekibi öyle mutlu ediyor ki.. Sizlerle beraber ağlıyor, seviniyor, heyecanlanıyoruz. Sağolun.. Ben ara ara, filmi yapan, yapıma emek veren başlıca kişileri paylaşmak istiyorum burada ve hikayeler’de.. Hikayeyle başlayalım.

Biliyorsunuz bir senaryo / hikaye yarışması açmıştık. Her klipte tonla fikrin uçuştuğu aklımıza bu şarkıyla ilgili somut ve bütünlüklü bir şeyler gelmiyordu. İmajlar vardı ama akış nasıl olmalıydı acaba? Zurna? Zeybek? Köy düğünü? Ayrılık hikayesi? Nasıl birleştirsek diye düşünürken size sormaya karar verdik. Biraz retro bir hareketti, kabul. Ee retro seviyoruz anam napalım.



Sonradan anlayacağımız üzere, şarkıyı dinleyen herkeste hayal meyal, az çok benzer imajlar canlanıyormuş meğer. Bunu hem şarkının kendi hissiyatına, hem de aynı coğrafyanın ezgileriyle, dertleriyle, havasıyla büyümüş ve birlikte yaşıyor olmamıza bağlıyorum ben. Ortak gönül hafızamıza yani.

Hikaye yarışmasına yaklaşık 2000 email geldi. Hepsini okuduk. Çoğunu da çok beğendik. Dediğim gibi herkeste az çok benzer imajlar, kilit kelimeler canlanmıştı.. Ancak Veysel’in metni en detaylı, bütünlüklü ve sinematik dille, sahne sahne ve uzun uzun yazılmış olandı.. Bütün emailleri bağrımıza basarak, Veysel’le iletişime geçtik. Kendisi Bursa’da yaşayan bir fotoğrafçı. Harika bir insan ve gerçek bir beyefendi. Harika fotoğraflar çekiyorlar eşiyle birlikte, bkz. @bursafotografevi 

Bize bu projede hikayesini armağan etmekle kalmadı, işi ve yaşamı gereği hakim olduğu coğrafyadan harika mekan önerileriyle geldi.

Bursa’nın birbirinden güzel 6-7 köyü arasından İnegöl Sultaniye’yi seçtik çekim için. Ve akış başladı.. Aynı günlerde yönetmenimizle tanışacaktık veya tanışmıştık sanırım.. Diğer bir gerçek beyefendi, inceliklerin insanı, yönetmenimiz @nesimiyetik’le çalışma hikayemizi başka bir post’ta anlatacağım.



Sizlerin huzurunda Veysel Kaya'ya teşekkür ediyorum...

Velhasıl kelam, bir kez daha sizlerin huzurunda sevgili @veyselkaya83’e ve @bursafotografevi’ne gönülden teşekkür ediyorum.

Onun nezdinde düşünüp hayal edip bize yazan ve bu ortak hayalin birer parçası olmuş bütün dinleyicilerimize selamla.. Hayal etmeye devam!

Veysel Kaya kimdir?

83 doğumlu İnegöllü fotoğraf Sanatçısı Veysel Kaya, uzun süredir sektörün içinde ve ulusal fotoğraf yarışmalarında da ödülleri bulunan bir isim.

Aynı zamanda Bursa Fotoğraf Evi'nin sahibi olan Kaya, dünyanın en önemli fotoğraf festivallerinden birine ev sahipliği yapan BUFSAD'da (Bursa Fotoğraf Sanatçıları Derneği) portre fotoğraf dalında eğitmenlik yapıyor.

Kaya, evli ve bir çocuk babası...



  • Perşembe 19.9 ° / 8.2 ° false
  • Cuma 29 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.4 ° / 12.5 ° Güneşli