Libya Başbakanı Serrac’dan ateşkes talimatı

Libya Başbakanı Serrac’dan ateşkes talimatı

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanı Fayiz es-Serrac, tüm askeri güçlerine Libya topraklarında askeri operasyonların derhal durdurulması talimatı verdi.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanı Fayiz es-Serrac, tüm mutabakat hükümeti güçlerine Libya topraklarında askeri operasyonların derhal durdurulması talimatı verdiğini duyurdu.

Fayiz es-Serrac fiili bir ateşkes için Sirte ve Cufra’nın silahtan arındırılmış bölgeler olması gerektiğini ifade etti. Es-Serrac, Libya topraklarında tam egemenliği yeniden tesis etmek ve yabancı güçlerin ve paralı askerlerin çıkışını sağlamak amacıyla bu kararı alındığını belirtti.

Fayiz es-Serrac, Libyalıların uzlaştığı uygun bir anayasal zemine göre önümüzdeki Mart ayında cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri için yaptığı çağrıyı vurguladı.

​​​​​​​Öte yandan Libya’daki Birleşmiş Milletler misyonu, ateşkes ilan edilmesini ve siyasi sürecin yeniden başlatılmasını memnuniyetle karşıladı.



  • Cumartesi 28.9 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26.5 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.2 ° / 12 ° Güneşli