İzmir Karabağlarda bağımsızlık ruhuyla koştular

İzmir Karabağlarda bağımsızlık ruhuyla koştular

İzmirde Karabağlar Belediyesinin 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında geleneksel olarak düzenlediği “Bağımsızlık Koşusu”, büyük bir coşku ve katılımla gerçekleştirildi.

İZMİR (İGFA) - Üçkuyular Fahrettin Altay Metro çıkışından Bahçelievler Uğur Mumcu Parkına dek süren 4.5 kilometrelik koşuya 1134 kişi katıldı. Tüm katılımcılara 19 Mayıs tişörtleri armağan edildi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopunun başlama işaretinin ardından kıyasıya mücadele eden sporculara, VosVos Kamp İzmir Fun Clup ve Türkiye Motosiklet Kulübü (TÜRKMOK) üyeleri de araçlarıyla eşlik etti. Fahrettin Altay Meydanı’ndaki başlama törenine CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ve CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay da katıldı.

Startın ardından Uğur Mumcu Parkına geçen Başkan Selvitopu, Karabağlar Belediyesi Spor Okullarında eğitim gören sporcuların gösterilerini izledi. Daha sonra Bağımsızlık Koşusunun ödül töreni yapıldı.

Törene aralarında Türkbay, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Aydan Törün de olduğu siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda genç, aileleriyle birlikte katıldı.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 19 Mayısta ateşlenen meşalenin yanmaya devam ettiğini vurgulayarak, “Samsunda atılan o anlamlı adım, bir ülkenin bağımsız, kendi iradesiyle yaşamasını sağlamıştır. Mustafa Kemal Atatürk, Ulusal Kurtuluş Savaşından sonra da Cumhuriyeti ülkenin geleceği olan siz gençlere emanet etmiştir. Sizlerin Atatürkün Gençliğe Hitabesini çok iyi bilmesi ve içeriğini kavraması gerekiyor. Çünkü bu ülkeyi daha iyi noktalara taşıyacak, Kuvayi Milli ve bağımsızlık ruhuyla yaşatmaya devam edecek olan sizlersiniz” diye konuştu.

Törenin sonunda, Bağımsızlık Koşusunda dereceye girenlere ödülleri Başkan Selvitopu ve protokol üyeleri tarafından verildi.

8 dalda düzenlenen yarışmada, ilk üçe girenler altınla ödüllendirildi.



  • Perşembe 23.1 ° / 10.1 ° Güneşli
  • Cuma 18.5 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli