İstanbul Maltepeye atletizm pisti yakıştı

İstanbul Maltepeye atletizm pisti yakıştı

TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükşehir tarihinin ilk atletizm pistinini 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103’ncü yıldönümünde Maltepe’de açtı.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarihindeki ilk atletizm pisti, TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

Başkan İmamoğlu, tören öncesinde tribünleri dolduran vatandaşları ve sporcuları, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte selamladı. Katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaşan İmamoğlu çifti, sporcularla anı fotoğrafları çektirdi. İmamoğlu, Maltepe Atletizm Pisti Tesisi açılışı için konuşma yapacağı platforma koşarak ulaştı. 

Tesisin yapımından dolayı İmamoğlu’na teşekkürlerini ileten Altay, “Türkiyenin gençleri, Türkiyeden umudunu kesmemelidir. Türkiyeden başka ülkelerde yaşam aramamalıdır. Bizlere ve Türkiyeye, Türkiye Cumhuriyeti’ne güvenin. Güzel bir gelecek, Türk gençliğini bekliyor” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman gençlerin yanında olacaklarını vurgulayan Başkan İmamoğlu, “Sadece ülkemize değil, tüm dünyayı etki eden İstanbul gibi dev bir metropolün, sporun her anlamda iyileştirici gücüyle buluşmasını çok istiyoruz. Daha sağlıklı ve geleceğe daha mutlu bakan bir kent yaratmanın yolu kesinlikle spordan geçiyor” diye konuştu.

“2036 OLİMPİYATLARINI İSTANBUL’A KAZANDIRACAĞIZ”

Çocukluk dönemlerinde, beden öğretmenin yönlendirmesiyle atletizme başladığı bilgisini paylaşan İmamoğlu, 2036 Olimpiyatları’nı İstanbul’a kazandırmak için ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. “Şehrimizin her köşesinde spor yapılmasıyla beraber, 2036 yolculuğunun kuvvetli olacağının farkındayız” diyen İmamoğlu, “Spora ilgi çoğaldıkça sağlıklı, mutlu, geleceğe çok daha umutlu bakan bir İstanbul haline geleceğiz. Bu yüzden halkımızın spor imkanlarına çok daha kolay erişimi için projeler üretiyoruz ve hizmete açıyoruz. İstanbulu spor yapan, spora ilgi duyan, müsabakaları heyecanla takip eden ve sağlıklı insanların yaşadığı olimpik bir kent haline getireceğiz” ifadelerini kullandı. Açılışını yaptıkları Maltepe Atletizm Pisti’nin de bu vizyon kapsamına girdiğini vurgulayan İmamoğlu, “Maltepe Atletizm Pisti, bizim seçim döneminde insanlarımıza söz verdiğimiz en önemli vaatlerimizden biriydi. Bugün olduğu gibi her geçen gün bu anlamda sözlerimizi tutuyor ve bunları teker teker yerine getiriyor, İstanbula kazandırıyoruz” diye konuştu.

Pistteki ilk yarışı, “60 metre kızlar yarışını” kategorisinde, 9,44’lük performansıyla 2013 doğumlu İpek Mermi kazandı.



  • Cumartesi 15.9 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 4.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.6 ° Güneşli