İlyada destanına konu olan şehir: Troya Antik Kenti

İlyada destanına konu olan şehir: Troya Antik Kenti

Şehrin kalabalığından kurtulmak ve huzurlu bir tatil yapmak için Çanakkale’yi tercih edebilirsiniz. Sıcak ortamıyla sizi kendine çekerek unutulmaz tatil anılarınıza yenilerini ekleyebilirsiniz.

Marmara Bölgesi’nde bulunan Çanakkale, yeşil ve mavinin buluştuğu eşsiz manzarasıyla her yıl ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Büyük şehirlerde yaşıyorsanız şehrin kalabalığından kurtulmak ve huzurlu bir tatil yapmak için Çanakkale’yi tercih edebilirsiniz.

Sıcak ortamıyla sizi kendine çekerek unutulmaz tatil anılarınıza yenilerini ekleyebilirsiniz.

Bölgede konaklamak için sayısız seçenek bulabilirsiniz. Çanakkale Pansiyonları tatiliniz boyunca rahat bir şekilde konaklamanız için tüm imkanları barındırıyor.

Otelde konakladığınız süre boyunca bölgedeki gezilecek yerlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Bölgede, tatil tercihi sadece deniz- kum- güneş üçlüsünden ibaret olmayanlar için harika fırsatlar bulunuyor.

Troya Antik Kenti, bu fırsatların başında geliyor. Antik Yunan döneminde yaşamış Homeros’un İlyada Destanı’na konu olan Troya Antik Kenti, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne 1998 yılında giriş yapıyor.

Dünyanın en ünlü arkeolojik alanlarından biri olan bu antik kent sözlü şekilde anlatılan İlyada Destanı’nda dinleyicilere aktarılıyor. Profesyonel oyuncular tarafından anlatılan bu destan, şölenlerdeki veya törenlerdeki insanların ilgisini topluyor.

Troya Antik Kenti’nin efsanesine göre Zeus’un karısı Dardanos’un oğlu Truad isimli kenti, onun oğlu ise Troya kentini kuruyor.

Yapılan çalışmalar sayesinde kentin birçok defa yıkılıp yeniden yapıldığı bilgisine ulaşılıyor. Bu kazılar sayesinde dokuz adet kent katmanı ve kırk iki yapı katı ortaya çıkarılıyor. Bunların yanı sıra tiyatro, hamam gibi çeşitli kalıntılara da ulaşılıyor.

Her şey düşünülerek dizayn edilen bu antik kenti ziyaret ettiğinizde sizi daha birçok yapı karşılıyor. Çanakkale tatiliniz sırasında bu antik kenti mutlaka ziyaret etmeniz gerekiyor.

Türkiye’nin otel arama motoru Neredekal.com’dan daha geniş bilgilere sahip olabilirsiniz.



  • Pazar 26.3 ° / 12.4 ° false
  • Pazar 26.3 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 26.1 ° / 12.6 ° Güneşli