Gürcistan'dan araba alınabilir mi? Nelere dikkat edilmeli?

Gürcistan

Ülkemizde son yıllarda otomobil vergilerinin artmasıyla birlikte insanlar daha ucuz otomobillere yöneliyor. Ancak yine de insanlar lüks otomobillere binmek istiyorlar. Normal bir otomobil çok pahalı iken, lüks otomobil adeta imkansız hale geliyor

Ülkemizde son yıllarda Gürcistan’dan getirilen otomobillerin sayısında büyük artış var. Getirilen otomobiller genelde lüks otomobiller oluyor. Gürcistan’daki lüks otomobiller, ülkemizdeki normal otomobiller kadar fiyata sahip. Herkesin merak ettiği ise Gürcistan’dan Türkiye’ye nasıl otomobil getirileceğidir.


Gürcistan’dan Araç Alırken Bilinmesi Gerekenler


Gürcistan’dan ülkemize getirilen araçlar genelde 1600 cc ve üzeri oluyor. Lüks özellikleriyle bilinen bu araçların satışı ise genelde Amerikan dolarıyla yapılıyor. Ülkemizdeki kura çevirsek bile çoğunlukla yarı yarıya karlı bir alışveriş yapılmış oluyor. Örneğin 2010 model Mustang 4.0 bir otomobil 12 bin dolara alıcı bulabiliyor. Mercedes Benz marka araçların fiyatları ise 8-9 bin dolardan 18 bin dolara kadar değişebiliyor. Satılan bu araçlar ikinci el olduğundan kilometreleri genelde yüksek oluyor.


Araçlar Audi, BMW, Mercedes, Range Rover ve Volkswagen gibi oldukça kaliteli markalardan oluşuyor. Bu nedenle normal bir otomobile ülkemizde verilecek paraya orada lüks otomobil alınabiliyor.


Gürcistan’dan Türkiye’ye Otomobil Getirmek


Gürcistan’dan araç getirebilmek için ilk olarak ülkede oturma ve çalışma izni olması gerekiyor. Bunun için de orada iş kurup istihdam sağlamanız ya da doğrudan çalışmanız gerekiyor.


Bu yolun dışında ara getirmek içinse yurtdışı ikametli Türkiye vatandaşı olmak gerekiyor. Yurtdışında 185 gün ikamet eden vatandaşlar kendi araçlarını gümrükten içeri sokabiliyor. Bu araçlar giriş tarihinden itibaren 2 yıl süreyle ülkede kalma şansına sahip. Aracı ülkede daha fazla tutmak için ülkeye giriş çıkış yapılması gerekiyor.


Bazılarının aklına ise günübirlik gidip oradan araç alıp gelmek geliyor. Ancak herhangi bir belge olmadan araç sokulması hem Gürcistan’da hem de ülkemizde insanların ceza almasına neden olabilir.


Bu içerik https://www.arabahaberim.com adresinden derlenmiştir.

arabalı yatak



  • Salı 29.1 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 27 ° / 16.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 24.1 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı