Dudak dolgusu yaptırmadan önce bilinmesi gerekenler

Dudak dolgusu yaptırmadan önce bilinmesi gerekenler

Dış görünüşünüzde bir değişime gitmek istediğiniz zaman veya dudaklarınızdan rahatsız olduğunuzda çeşitli işlemler yaptırarak daha dikkat çekici ve güzel dudaklara sahip olabilirsiniz.

 Bu noktada birçok kişinin dudak dolgusu yaptırma yoluna gittiği görülmektedir. Dudak dolgusu Mersin noktasında hizmet vermekte olan firmamız ise sizlere bu konuda en iyi ve en profesyonel şekilde hizmet vermeye özellikle dikkat etmektedir. Dudak dolgusu sayesinde eski dudaklarınıza göre daha dikkat çekici olan dudaklara sahip olabilirsiniz.

Dudak dolgusu yapılacağı sırada insanlar genellikle yapay bir görünüm verip vermeyeceği hakkında soru işareti yaşar. Fakat siz abartı duran dudaklar istemediğiniz takdirde dudak dolgusu normal ölçülerde yapılarak normal bir görünüm elde etmenize yardımcı olabilir. Dolgu yapılırken geçici olarak hyalüronik asit kullanılmaktadır. Bu zaten sizin vücudunuzda bulunan bir maddedir ve hücrelerinizin suyu tutması noktasında yardımcı olmaktadır. Dudağa enjekte edildiği zaman su tutulur ve bu şekilde dudak dolgunlaşır.

Dudak Dolgusunun Kalıcı Ne Kadardır?

Dudak dolgusu yaptıracak olan kişilerin ilk bilmesi gereken noktalardan birisi ise; bu işlemin geçici bir işlem olduğudur. Yani siz de kalıcı bir etki bırakmayacaktır. Dudak dolgusu kalıcılık süreci ise genellikle 4 ay ile 1 yıl arasında değişir. Dudak dolgusu Mersin bölgesinde hizmet verirken kalıcı olmasına özen gösteriyoruz. Fakat bu kalıcılık süreci kişinin metabolizma hızına göre de değişim gösterebilmektedir. Süreli olması insanlara kötü  bir his uyandırsa da bu durum aslında dolgunun doğal bir yöntem olduğunun da göstergesi durumundadır.

Yaptırmış olduğunuz dolgu eridikten sonra ise eski dudağınız geri gelecektir. Bu noktada dudak şeklinde bozulmalar, incelme veya sarkma gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Hatta başarılı bir işlem gerçekleştirildikten sonra dolgu gitmiş olsa bile kişinin dudakları yine bir miktar daha dolgun durmaya devam edecektir. Bu şekilde dudağınızda herhangi bir sorun olacağı şeklinde düşüncelere girmenize gerek yoktur. Eğer dolgunuzdan rahatsız olduysanız isterseniz dolgunuzu yok ettirebilirsiniz. Sadece 5 dakika içerisinde dolguyu yok edecek enzimler bulunmaktadır. Doktorunuz dolguyu alacak enzimleri yaparak sizi bu sorundan kurtarır.

Dudak Dolgusu Acılı Bir İşlem Mi?

Dudak dolgusu sırasında genellikle her doktor farklı bir tarza sahiptir. Doktor seçimi sırasında doktorunuzun eski hastalarının fotoğraflarını da inceleyerek seçim yapabilirsiniz. Bu şekilde beklentilerinizi karşılayıp karşılamayacağına karar verirsiniz. İşlem sırasında acı olup olmadığına baktığımız zaman ise sinek ısırığı gibi çok ufak acılar hissedildiği görülmektedir. İşlemden önce uyuşturucu kremler kullanılmaktadır. İşlem yapılırken iğne girişlerini hissedersiniz. Fakat bu sadece sinek ısırığı şeklinde hislerdir.

Dolgu yaptırdıktan sonra ilk başta dudağınızda çok fazla şişlik olduğunu görebilirsiniz. Dudak dolgusu Mersin hizmetini verirken kısa sürede dudaklarınızdaki şişlerin inmesine yardımcı oluyoruz. Fakat iğne travması olarak da adlandırılan morluk, şişlik oluşumları görülebilmektedir. Bu durum son derece doğal bir durumdur. İşlem sonrasında dudaklarınızın son halini görmezsiniz. Dolgunun tam olarak oturması ise birkaç haftanızı alabilir. Dudak dolgusu işlemi çok kısa süren bir işlemdir. Bu yüzden istediğiniz zaman gidip yaptırabilirsiniz.

Dudak dolgusu yaptırdıktan sonra kişinin ilk 24 saat boyunca makyaj yapmaması ve egzersiz yapmaması gerekmektedir. Sonraki 2 – 3 günde de dudaklarınızda ve çevrenizde morluk ile şişlik gibi durumlar görülebileceği için özel günlerinizden önce yaptırmamanız gerekir. Özel bir günden 3 – 4 hafta önce yaptırmanız bu noktada sizin için daha iyi olacaktır.

Dudak dolgusu herkes için uygun bir işlem değildir. Kalp, böbrek ve şeker hastası olan kişilere genellikle önerilmiyor. Aynı zaman hamile ve emziren annelere de önerilmektedir. Fakat bazen emziren anneler işlemin yapıldığı gün çocuklarını emzirmemek kaydıyla bu işlemi yaptırabilmektedir. Bu tamamen kişinin tercihine kalmış olan durumlardan birisidir.

Detaylı bilgi için https://www.karakucakklinik.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz. 



  • Cuma 18.5 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli