Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye tasarı tepkisi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye tasarı tepkisi: Bu atılan adımın hiçbir kıymeti harbiyesi yok, bunu tanımıyoruz.

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'ye Türkiye'ye yönelik tasarılarla ilgili tepki göstererek, "Bu atılan adımın hiçbir kıymeti harbiyesi yok, bunu tanımıyoruz" dedi.

Teröristler tarafından askerlere saldırıların devam ettiğini belirten Erdoğan, "Muhataplarımızı ikaz ediyorum. Bu hattın dışından gelen saldırılara karşılık verecek ve gerekirse güvenli bölge sahasını genişteleceğiz" diye konuştu.

Avrupa'ya da tepki gösteren Erdoğan, "Bunlar Barış Pınarı Harekatı nedeniyle askerini selamlayan sporcularımızdan korkacak kadar zavallıdır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadelede yakın dönemde yeni müjdeler olacağını belirtti.

"BU KARARI TANIMIYORUZ"

"ABD Temsilciler Meclisi'ndeki tasarılardan biri sözde Ermeni soykırımı iddilarıyla ilgili. ABD kamuoyunda ülkemiz aleyhine oluşan hava kullanılarak geçirildi. Fırsatçılık yapıldı. ABD'ye, tüm dünyaya sesleniyorum bu atılan adımın hiçbir kıymeti harbiyesi yok, bunu tanımıyoruz. Kendileri çalıp, kendileri oynuyorlar. Buna rağmen ülkemize atılan iftiranın bir ülke parlamentosunda kabul edilmesinden üzüntülüyüz. Dedik ki, bu iş tarihçilerin işidir. Bu iş arkeologların işidir. Görevlendirelim onlar bu çalışmayı yapsınlar. Bu işe bir siyaset gömleği giydirilmesin. Arşivlerimizde 1 milyonun üzerinde belge var. Ermeniler bugüne kadar herhangi bir arşiv sunamadılar. Yok ki sunsunlar. Bal bal demekle ağız tatlanmaz. Suçlusun demekle bizi suçlayamazsınız. Bu adımı, bu kararı biz tanımıyoruz. ABD'ye sesleniyorum. Asala 21 farklı ülkede Türk elçiliklerine yüzden fazla silahlı saldırı gerçekleştirdi, haberiniz var mı. 40'ın üzerinde temsilcimiz şehit oldu."



  • Cumartesi 24 ° / 14.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 30.8 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.3 ° / 14.5 ° Güneşli