Çölde bir masal diyarı

Çölde bir masal diyarı

Peru'daki Huacachina Vahası ziyaretçileri adeta bir masal diyarında yolculuğa çıkarıyor.

Güney Amerika ülkelerinden Peru, tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor.

Çok sayıda tarihi eserleriyle adeta açık hava müzesini andıran ülkede bir yer var ki, ziyaretçilerini deyim yerindeyse 'gerçeküstü diyarlarda' yolculuğa çıkarıyor.

Burası, Huacachina Vahası olarak geçiyor. Kurak ve çorak bir alanın ortasında yemyeşil bir vaha.

Görenler ilk bakışta bir serap olarak algılıyor burası. Nasıl algılamasın... Uzun palmiyeler, yemyeşil bitki örtüsü... Adeta ruhu tedavi eden bu bölge tamamiyle gerçek.

LİMA'DAN 300 KM...

Bu masalsı Ica'daki Huacachina Vahası, Başkent Lima'nın 300 kilometre güneyinde yer alıyor. Bu gerçeküstü yerleşim yerinde sadece 96 kişi yaşıyor. Onlar da küçük işletmelerin çalışanları.

İnkaların torunları şimdilerde buraya çok uzaklardan gelen turistleri ağırlıyor. Gölde sandallarla gezintiye çıkarıp, kum tepelerinde dolaştırarak hayatlarını kazanıyorlar.

Yeryüzünde bir masalı gerçekten yaşamak isteyenlerin gezdiği vaha, geçmişte de popülerdi.

Suyunun şifa ve güç verdiğine inanılıyordu. Her geçen gün vahanın suyunun azalmakta oluşu, buraya vurulanlara kötü haber. Ancak bölgenin ulusal kültür mirası olarak ilan edilmiş olması, korunması yönünde önemli bir adım.

Doğal olarak oluştuğu belirtilen gölün bir de efsanesi var.

Genç ve güzel bir prenses burada yıkanırken, bir avcı tarafından görülür. Arkasını döndüğünde ise pelerinlerinden bu kum tepeleri oluşur.

Tropikal yerleşim alanı olan Huacachina'da evlerin yanı sıra otel, mağazalar ve kütüphane bile var.

Turistler harika günbatımlarını izledikleri bölgede Atacama Çölü'nün büyüsünü de yaşabiliyor. Bir yanda çöl, bir yanda vaha... Sonra efsaneler... Bir masalda başka ne aranabilir?



Anahtar Kelimeler: Çölde bir masal diyarı
  • Pazar 26.3 ° / 12.4 ° false
  • Pazar 26.3 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 26.1 ° / 12.6 ° Güneşli