Çin Takvimi Nedir?

Çin Takvimi Nedir?

Özellikle yeni anne baba olacağını öğrenen adayların birçok kez duyduğu Çin takvimi diğer adıyla da çin takvimin günümüzde bu kadar meşhur olmasına neden olan şey bebeklerinin cinsiyetinin ne olacağını önceden söyleyebilen bir sist

Anne baba adayları 16.haftadan itibaren bebeklerinin cinsiyetlerini ultrason yardımıyla öğrenebilmektedirler. Ama erkenden bebeğinizin cinsiyetini tahmin etmek ve nasıl bir cinsiyette bulunan bebeğe sahip olacağınızı öğrenmek için Çin takvimini tercih edebilirsiniz. Çin takvimini tercih ederken annenin yaşı çok büyük bir öneme sahip oluyor. Çin takvimi hesaplaması için http://cin-takvimi.gen.tr/ adresinden yararlanabilirsiniz.


Ama bunun yanı sıra birçok ritüel ya da batıl inanç hangi cinsiyete sahip bebeğin dünyaya geleceğini anne baba adaylarına söyleyebilir. Batıl inanç olarak kabul edilen herhangi bir bilimsel gerçeklik taşımayan Çin takviminin geçmişi tahmini 700 yıl öncesine kadar dayanmaktadır. Ama özellikle de 1980li yıllardan sonra Avrupa’nın birçok kentinde büyük bir üne sahip olmuştur. Bu kadar büyük bir üne sahip olduktan sonra ülkemizde de epeyce bilinmektedir.


Çin Takvimine Göre Anne Yaşı Nasıl Hesaplanır?


Çin takvimine göre anne yaşı hesaplamaları biraz daha farklılık göstermektedir. Öyle farklı ki annenin kilosuna göre bile yaş oranlamaları değişebiliyor. Eğer Mart ayından sonra doğduysanız +1 yaş eklemeniz gerekecektir. Ama Ocak ile Şubat aylarında doğanlar için durum daha farklı olabilmektedir. Bunun yanı sıra eğer doğum tarihiniz Çin yılı başlangıcından sonraysa +1 yaş eklemeniz gerekiyor. Çin yılından önce doğduysanız +2 yaş eklemeniz ise doğru olacaktır.


Ayrıca bu takvim 5 elementi de temsil etmektedir.Çinlilerin çocuklarının hangi cinsiyette olacaklarını hesaplamak adına uyguladıkları bu takvim günümüzde yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Her ne kadar batıl bir takvim olarak yer alsa da birçok kişinin gerçeği yansıttığı görüşleri de var olmaktadır. Bebeğinizin bilimsel olarak gerçekten cinsiyetini öğrenmek istiyorsanız 16.haftaya kadar beklemeniz gerekecektir. 16.haftadan sonra bebeğin cinsiyetini tam anlamıyla öğrenebilirsiniz.


Çin Takvimi Nasıl Hesaplanır?


Çin takvimi hesaplama yöntemleri bulunmaktadır. Bunun içinde en önemli olanı ise annenin kendi yaşıdır. Annenin 18 ile 45 yaş aralığında olması gerekmektedir. Aksi takdirde çocuğun hangi cinsiyette olacağına dair net bir açıklama getirilemez. Genel olarak 18 yaşından küçük bireylerin eğer çocukları olursa genellikle erkek çocuğu olacağı bilinse de gerçekliği ne kadar doğru olduğu bilinmediği için 18 yaş ile 21 yaşları ön plana alınmakta ve hesaplanmaktadır. Çin takvimi hamilelik planlama gibi konulardan da yararlanabilirsiniz.


Bununla birlikte annenin yaşı hesaplanırken mutlaka artı iki yaş olarak eklenmesi de gerekmektedir. Artı iki eklemek Çin takvim kurallarına göre gerekmektedir. Artı iki yaş ekledikten sonra da kurallara göre hangi cinsiyete sahip olduğu bilinecektir.


Daha sonra bir diğer önemli adım ise hangi ayda hamile kaldığıdır. Annenin hangi ayda hamile kaldığını bilmesi gerekmektedir.


Genellikle 18 yaşında Ocak ve Mart aylarında hamile kalanlar hariç erkek bebeği sahibi olacaklardır. 19 yaşında olan anne adayları ise Şubat, Nisan, Mayıs, Ağustos, Kasım ve Aralık aylarında hamile kaldıysalar kız çocuk diğer aylarda hamile kaldıysalar erkek çocuğu sahibi olacaklardır.


Bu takvimde diğer dikkat çeken nokta ise 21 yaştır. 21 yaşındaki anne adaylarının Ocak ayında hamile kalması dışında hep çocukları kız olacaktır. Eğer Ocak ayında hamile kaldıysalar bebekleri erkek bebek olarak dünyaya geleceği tahmin edilmektedir. Genel olarak istatistiklere bakıldığında Haziran ayında hamile kalan anne adaylarının bebekleri kız olarak dünyaya gelmektedir. Takvime baktığımızda yine Temmuz ayında hamile kalan anne adaylarının genellikle erkek bebek dünyaya getirdiğini de görebilmekteyiz.
 

  • Anne Adayı 45 Yaş Üstü İse Hangi Cinsiyete Sahip Bir Bebek Dünyaya Gelecek?


Daha önce takvimde 18 yaş altı anneler için genel olarak bebeklerinin erkek bebeği olacağı tahmin edilmektedir. Ama 45 yaş üstü anne adayları ile ilgili genel bir bilgi takvimde yer almamaktadır. Bununla birlikte 45 yaş üstü anne adayları takvim içerisine dahil edilmez ve bebek tahmini de yapılmaz.


Bu yüzden bu takvim sadece 18 yaş ile 45 yaş arasında yer alan anne adaylarının dahil olduğu bir takvim olarak görülmektedir. Yaş hesaplamaları da daha önce de belirttiğimiz gibi Çin yaş hesaplamaları ile ilgilidir. Normal yaşınız üzerinden değil de Çin hesaplamalarına göre hesaplama yapmalısınız.


Çin Takvimi Doğru Mudur?


Çin takviminin ülkemizde bu kadar yaygın olması son bir yıl içerisinde olmuştur. Her ne kadar ultrason gibi birçok teknoloji ile ilerlediysek de takvimi insanlar denemeden geçmemektedir. Batıl inançlar konusunda ülkemiz epeyce ileri seviyede bulunmaktadır. Batıl inançlardan biri olarak Çin takvimi de sayılabilir. Bunca üne sahip olduktan sonra araştırmacılar tarafından yapılan birkaç inceleme ile herhangi bir şekilde bir gerçeklik payı olmadığı ve bilimsel gerçekliği yansıtmadığı kanaatine varılmıştır. İnanç Buddha inancından gelmektedir. Bu açıdan da bilimselliği epeyce tartışılır.


Çin takvimi doğru kabul edilmese de Çin’de epeyce yaygın bir takvim olarak kullanılır. Çin’nin yanı sıra ülkemizde de kullanılmaktadır. Bu kadar çok kişinin bu takvimi tercih ediyor ve merak ediyor olması da ilginçtir. Erken bilgi veriyor olması merak konusu olmakta ve mutlaka her çift Çin takvimine bakarak olası bebek cinsiyet tahmini yapmaktadır.


Sizler de Çin takvimine sadece tahmin olarak bakmanızı ve tamamen bel bağlamamanızı öneririz. Çünkü daha önce de söylediğimiz gibi bilimsel değer taşımamakta ve araştırmacılar tarafından da bu konuda nokta koyulmaktadır. Bununla birlikte eğer bebeğinizin cinsiyetini tam ve net bir şekilde öğrenmek istiyorsanız mutlaka 16.haftayı beklemeniz gerekecektir. 16.haftadan sonra net bir bilgi edinmeniz mümkün olacaktır. Ultrason bu konuda sizin yardımcınız olacak ve bilimsel olarak hangi cinsiyette bebeğinizin olacağını öğrenebileceksiniz.



Anahtar Kelimeler: Çin Takvimi Nedir?
  • Salı 19.2 ° / 7 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.7 ° / 5.9 ° false
  • Perşembe 19.9 ° / 8.2 ° false