Buzdolabının Lambası Yanmaması Sorunu, Buzdolabı Lambası Nasıl Değiştirilir?

Buzdolabının Lambası Yanmaması Sorunu, Buzdolabı Lambası Nasıl Değiştirilir?

Yaşam alanlarında tüm gıda ve diğer ürünlerin tazeliklerini koruyacak şekilde daha uzun süreler muhafaza edebilmeye yardımcı olarak, modern konfor standartlarını sağlayan buzdolapları, evlerin en temel gereksinimlerinden birisi haline gelmiştir.

Gelişmiş teknolojileri ile farklı kullanım ihtiyaçlarına yönelik hacim ve teknik özellikler içeren buzdolabı modelleri bulunmaktadır.

Buzdolaplarının içerisinden bir ürün alırken veya bir ürün yerleştirirken, daha rahat bir kullanım sağlamak üzere iç aydınlatma ampulü bulunmaktadır.

Ampul buzdolabının kapısının açılmasıyla devreye girmektedir. Ancak buzdolabının kapısını açmanıza rağmen iç aydınlatma devreye girmiyor ve buzdolabının içi karanlık kalıyorsa Bulgurlu Arçelik Servisi merkezimize başvuruda bulunabilirsiniz. Buzdolabının iç aydınlatma lambasının yanmamasının sadece tek bir sebebi değil, birden fazla nedeni olabilmektedir. Hangisinden kaynaklı olduğunun tespiti için bile uzman müdahalesi gerekliliği olabilir.

Buzdolabı Lambası Neden Yanmaz?

Buzdolabının içinde bulunan lamba sayesinde önemli bir kullanım rahatlığı elde edilebilmektedir. Buzdolabının lambasının yanmaması durumunda çoğu kullanıcı cihaz performansını etkilemediği düşüncesiyle genellikle göz ardı edebilmektedir. Ancak lambanın yanmamasına neden olabilecek bir elektriksel arıza söz konusu ise buzdolabında çok daha ciddi arızalara mahal verebileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle çözüm için en hızlı şekilde Çekmeköy Arçelik Servisi merkezimize başvuruda bulunulmalıdır. Buzdolabının kapağı açıldığında lambanın devreye girmesini sağlayacak anahtar bozulmuş olabilir, iç aydınlatma ampulü patlamış olabilir, ampul bağlantısı oksitlenmiş olabilir veya ampule elektrik gitmiyor olabilir.

Buzdolabı Lambası Nasıl Değiştirilir?

Buzdolabının iç aydınlatma lambasının anahtarı bozulmuş ise Sultanbeyli Arçelik Servisi uzman teknikerlerimiz tarafından basit bir müdahaleyle anahtar değiştirilir. Buzdolabının iç aydınlatma lambasının duyu ile arasındaki metal kısımda oksitlenme meydana gelmiş ise ampul çıkartılarak, oksitlenme giderilir ve oksitlenmeye neden olacak hususlara ilişkin olarak tüketiciler bilgilendirilir. Buzdolabının iç aydınlatma lambasının patlamış olması da en yaygın görülebilen nedenler arasında yer almaktadır. Bu durumda uzman teknikerlerimiz tarafından voltaj ve amper değerleri birebir uyumlu olan orijinal buzdolabı iç aydınlatma ampulü ile değişimi gerçekleştirmektedir. Bazı buzdolabı modellerinde erişim noktası sınırlı olmasından bazı parça söküm işlemleri gerekebildiğinden bu işlemin uzmanlarca yapılması daha güvenli bir müdahale sağlayacaktır.



  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli