Bursalı rallici Avrupa pistlerinde Türkiyenin adını duyuruyor (ÖZEL HABER)

Bursalı rallici Avrupa pistlerinde Türkiyenin adını duyuruyor (ÖZEL HABER)

Türkiyeyi ve Bursayı dünya arenasında tanıtan Avrupa şampiyonu Berkay Besler, gösterdiği başarıyla Avrupa sahnelerinde Türkiyenin adını duyurmaya devam ediyor. 5 kez Türkiye, 1 kez Belçika şampiyonu, 1 kez Dünya 3.sü ve 1 kez de Academy Trophy Championship 3.sü olan Besler, bugüne dek 207 kez podyuma çıktı.

Ramazan ACAR / BURSADA BUGÜN (BURSA İGFA) - Avrupa pistlerinde adından sıkça söz ettiren şampiyon Besler, Borusan Otomotiv Motorsportla birlikte GT4 Avrupa Şampiyonası ve Toksport WRT ile birlikte Prototype Cup Germany şampiyonasında Türkiyeyi temsil ediyor.

Besler, Türklerin arabaları çok sevdiğini fakat otomobil sporlarının Türkiyede hak ettiği değeri görmediğinin altını çizdi.

BABADAN OĞULA GEÇEN ŞAMPİYON RUH

2005 yılında Ralli Şampiyonu olan babası Mehmet Beslerin izinden giden Berkay Besler, 4 buçuk yaşında Karting sporuyla yarışlara başladı. Berkay bugüne dek 169 yarışa çıkarken bu yarışlardan 108i yurtdışında, 61i ise Türkiyede gerçekleşti. BMWnin fabrika pilotu olmayı hedefleyen Beslerin en büyük hedeflerinden biri de Le Mans Prototype 1de (LMP1) yarışmak.

'OTOMOBİL SPORLARI ÖN PLANA ÇIKMALI'

Türkiyede otomobil sporlarının tanıtımı iyi yapılırsa daha çok sevileceğini söyleyen Besler, 'Prototype Cup Germany şampiyonasının ilk yarışı için Belçikanın Spa pistindeydik. Takımla birlikte yaptığımız ilk Prototip yarışlarının ikisini de birinci bitirdik. Şampiyona 4 hafta sonu ve 8 yarıştan oluşuyor. İlk hafta sonunu tamamladık geriye 3 hafta sonu 6 yarış kaldı. Bu hafta sonu alabileceğimiz maksimum puanı aldık ve şu anda şampiyonada lider konumdayız. Türkiyede otomobil sporlarının daha fazla gündeme getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Türkler otomobilleri seviyor olsa da, yarışlar hakkında çok fazla bilgiye sahip değiller' diye konuştu.



  • Cumartesi 25.4 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Pazar 26.3 ° / 12.4 ° false
  • Pazar 26.3 ° / 12.4 ° false