Bursa meyve sebzeleri

Bursa meyve sebzeleri

Türkiye’nin en büyük şehirlerinden biri olan Bursa, yaşanabilir şehirler arasında uluslararası bilinirliğe de sahiptir. Bu niteliğini doğasına, havasına, kültürüne, insanına ve en çok da meyve sebze çeşitliliğine borçludur.

Marmara Bölgesi'nin tam anlamıyla vitamin deposu olan Bursa’da, Türkiye’nin ve hatta dünyanın en özel meyveleri yetişir. Meyve sebze ihracatında da önemli bir noktada olan bu eşsiz meyveleri, Bursa meyve sipariş kanalları sayesinde bir tıkla kapınıza getirtmeniz de mümkün. Peki, Bursa’nın meyveleri nelerdir, nereden alınır?

Vitamin Deposu Bursa

Şeftali: Pek çok çeşidi olan şeftalinin en özel türleri olan “yarma” ve “et”, Bursa’da yetişmektedir. Konserve yapımında et şeftalisi kullanılırken taze meyve olarak yarma şeftali tüketilir. E vitaminiyle, sindirime yardımcı olmasıyla ve kemik sağlığına fayda sağlamasıyla bilinen şeftaliyi vatanından alıp tüketmek pek çok avantaj sunar.

Kestane: Bursa’nın adı ile bütünleşmiş bir meyve olan kestane, özellikle kış aylarında tüketilir. Odun sobasının üzerinde pişirilmesi nedeniyle son derece yöresel ve geleneksel bir tat olan kestane, Bursa’nın kestane şekerine de can verir. B1, B2 ve C vitaminlerini içinde barındıran kestanenin tüketimi, yağ oranı az olduğu için oldukça sağlıklıdır.

Erik: Bursa’nın çiçek açarak baharın geldiğini müjdeleyen eriği; lif, vitamin, sodyum, potasyum, fosfor, kalsiyum ve protein barındıran zengin bir içeriğe sahiptir.

Üzüm: En güzelini seçmek için festival bile yapılan Bursa üzümü; yüksek besin değerine sahip, antioksidan içeren ve cilt sağlığına iyi gelen bir meyvedir. Üzüm festivalinin en iyileri seçilen üzümleri bikasameyve.com üzerinden sipariş edebilirsiniz.

Sebze: Bursa meyve konusunda olduğu gibi sebze konusunda da en iyi ürünlere ev sahipliği yapar. Her haliyle güzel olan, Türk mutfağının olmazsa olmazı sebzeler için de en doğru adres Bursa’dır.

Bursa’dan BiKasaMeyve Sipariş Edin!

Bereketli topraklara sahip Bursa’nın, organik meyve sebzelerini kapınıza getiren bikasamevye.com, sektördeki 15 yıllık deneyimini online ortama taşımış durumdadır. Meyve ve sebze çeşitliliği konusunda zengin bir şehir olan Bursa’nın eriğini, kirazını, şeftalisini  ve çok daha fazlasını bikasameyve.com platformunda bulabilirsiniz.

Kaynak: bursa meyve sebze sipariş



Anahtar Kelimeler: Bursa meyve sebzeleri
  • Cumartesi 25.4 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Pazar 26.3 ° / 12.4 ° false
  • Pazar 26.3 ° / 12.4 ° false