Bursa'da nerede piknik yapılır? Bursa piknik alanları

Bursa

Bursa, Türkiye'nin 4. büyük kenti ve sanayi başkenti olmasının yanı sıra doğal güzelliğiyle de ön planda bir şehir. Baharın gelmesiyle birlikte de piknik alanlarıyla bizleri çağırıyor.

İşte Bursa'nın en yeşil, en huzur verici alanları...



Boğazova Başalan Yaylası / İnegöl

İnegöl ilçesine bağlı Boğazova köyünün 5,5 km doğusunda kalan Başalan Yaylası, 1260 m rakıma sahiptir. Görülmeye değer doğa manzarası olan yaylada, türüne az rastlanır çiçekler görmek mümkün.



Kocayayla / Keles

Ünü Bursa’ nın her yerine yayılmış olan Kocayayla Bursa şehir merkezine 72 km uzaklıktadır. Osmanlı’ nın kuruluş dönemlerinde Yörük obaları tarafından yaylak olarak kullanılan bu bölgenin Orhan Gazi ve Nilüfer Hatun’ un düğünlerine de ev sahipliği yaptığı rivayeti vardır. Aynı zamanda Türkiye’ nin en büyük yaylası ünvanına da sahiptir.



Atatürk Kent Ormanı

Şehir karmaşasından kurtulup en kolay yoldan ulaşabileceğiniz Atatürk Kent ormanı Odunluk mahallesinin 1,5 km gerisinde, doğayla iç içe bir bölgedir. Bursa’ ya yakın olmasından dolayı da neredeyse haftanın her günü yoğun olarak piknikçileri görebilmek mümkün. 6,5 km yürüyüş yolu ve bisiklet yolu, 6 seyir terası, kamelyalar ve çocuk oyun alanlarıyla Bursa’ lıların yoğun ilgisini çekmektedir.



Sarılan Gölbaşı / Çınarlı Yol

Kestel sınırları içerisinde olan Çınarlı Yol, Ankara yolu üzerinde bulunan Gölbaşı mevkiinde Turan köy rampası başlangıcında yolun solunda kalıyor. Dudaklı köyü yolu üzerinde bulunan Çınarlı Yol, Hafta sonları fotoğrafçıların vazgeçilmez adreslerinden biri. Bu yolun sonunda bir piknik alanı bulunur. Göl suyunun serinliği ile hafta sonu planlarında mutlaka değerlendirmeye alınmasını tavsiye ediyoruz.



Maremşah Yaylası / Gököz Göleti

Keles ilçesi Gököz köyünde bulunan Maremşah yaylasına, Bursa şehir merkezinden 57 km lik bir asfalt yol ile ulaşılıyor. Son dönemde Bursa2 nın gözde turizm bölgesi haline gelen Gököz göleti, çevresinde bulunan restoran, otel ve kamp alanlarıyla kampçıların ve doğa sporu tutkunlarına ev sahipliği yapmaktadır. Yazın en sıcak döneminde bile 5 derecenin altına düşen sıcaklığı ile kampçıların hazırlıklı gitmelerini öneririz.

Göynükbelen Gölcük Yaylası / Orhaneli

Bursa’nın az bilinenleri arasında olan bu muhteşem yer, Sırtını Uludağ’a dayamış oksijene doyurucu bir bölgedir. Bursa şehir merkezine 46 km uzaklıkta olan yayla, hem sakinlik hem de bol oksijen arayışında olanlar için ideal mekandır.  



  • Çarşamba 18.7 ° / 5.9 ° false
  • Perşembe 19.9 ° / 8.2 ° false
  • Cuma 29 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı