Bursa'da nerede iftar yapılır? Bursa iftar mekanları 2019...

Bursa

Nisan ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde, akıllara Ramazan ayı da gelmeye başladı. Peki Ramazan'da sevdikleriyle birlikte dışarıda iftar yapmak isteyenler için Bursa'daki iftar mekanları nereler?

(İçerik sürekli güncellenecektir, ekletmek ve önermek istediğiniz mekanları bizlerle paylaşabilirsiniz. Paylaşım kanalları, telefon, whatsapp hattı, mail ve iletişim formudur)

***

Kültür Başkenti Bursa, lezzetleriyle de öne çıkan bir şehir.

Pideli Köftesinden İskender Dönerine, İnegöl Köftesinden Cantığına; birçok lezzet bu topraklardan Türkiye'ye ve dünyaya yayıldı.


Hal böyle olunca 11 ayın sultanı Ramazan ayında da Bursa iftarları bir başka oluyor.

Ve 'Bursa'da nerede iftar yapılır?' 'Bursa'da iftar fiyatları ne kadar?' gibi belli başlı sorular da arama motorlarında büyük yer ediniyor...


İŞTE BURSA'NIN İFTAR MEKANLARI

Otelinden-konaklarına, restoranından-belediye tesislerine; Bursa'da birçok işletme büyük Ramazan hazırlığı gösteriyor.

Bursa'nın Farklı Noktalarında, Lezzetleriyle Meşhur Restoranlar...

Bunların başında da şehrin merkezinde ve ilçelerinde hizmet veren köklü yada yenilikçi mekanlar yer alıyor.

Her bütçeye uygunluğu nedeniyle geniş bir yelpaze sunan bu mekanları sizlerle Ramazan boyunca tüm detaylarıyla birlikte paylaşacağız...

Türk Sofrası - Paça . Beyran . Kebap



Soğanlı Mahallesi Bulvar üzerinde bulunan hizmet veren işletme, Beyran çorbasıyla kısa sürede adını duyurabilmeyi başardı.

Menüsünde Kellepaça, Beyran gibi çorba türleri ve birçok kebap çeşidi bulunan restoran; Türk Sofrası-Türk'ün sofrası olarak anılıyor.

Türk Sofrası'nın Ramazan'a özel fiyat ve menülerini bu içerik içerisinde Ramazan ayı boyunca güncelleyerek sizlerle paylaşacağız.


Çiçek Izgara

Osmangazi İlçesindeki merkez şubesiyle de bilinen Çiçek Izgara 1963 yılından beri Bursa ve farklı şehirlerdeki şubeleriyle hizmet veriyor

Etin hiç baharat kullanılmadan köfte haline getirildiği işletmenin menüsünde, döner, kebap çeşitleri, ızgara çeşitleri, burger ve dürümler de bulunuyor. 



Çiçek Izgara'nın Ramazan'a özel fiyat ve menülerini bu içerik içerisinde Ramazan ayı boyunca güncelleyerek sizlerle paylaşacağız.


Tophane Kebapçısı

Tophane Kebapçısı; Osmanlı döneminden kalan 600 yıllık tarihi bir yapıya sahip.

Eskilerde tekke olarak kullanılırken, şimdilerde bu 600 yıllık konakta Bursa’nın meşhur Bursa Kebabı ve Kayhan Usulü Pideli Köftesini Tarihi Tophane Kebapçısı adı altında damak zevkinize sunuluyor.



Tophane Kebapçısı sizleri kömür ateşiyle lezzetlenen özel seçilmiş kuzu eti döneri, közlenmiş domates sosu, patlıcan hersesi ve enfes tereyağ kokusuyla bütünleşen eşsiz Bursa Kebabı lezzetini tatmaya bekiyor!

Ünlü işletmenin Ramazan'a özel fiyat ve menülerini bu içerik içerisinde Ramazan ayı boyunca güncelleyerek sizlerle paylaşacağız.
 


(Bu listeye Ramazan öncesinde, sizlere tavsiye edebileceğimiz birçok restoran eklenmiş olacak ve bu restoranlardaki iftar menüleri ve fiyatlar güncellenecektir. Bu güncellemeler sosyal medya hesaplarımızda da birlikte duyurulacaktır)

 

Bursa Otellerinde İftar

Özel bir davet vermek istiyorsunuz yada Bursa dışından misafirleriniz var ve onlara lüks bir otelde keyifli bir iftar vermek istiyorsunuz. Öyleyse Bursa'da birçok otel zengin menüleri ve maharetli aşçılarıyla sizi bekliyor.

Divan, Hilton, Almira gibi birçok otel bu konuda Bursalılara hizmet verse de buralarda iftar yapmak diğer seçeneklere oranla biraz daha maliyetli olabiliyor.

Geçtiğimiz yıl Bursalılar ortalama olarak bir kişilik iftar menüsü için 75 lirayı gözden çıkarıyordu.

(Otellerin bu sene belirleyeceği iftar menüleri ve fiyatları bize ulaştırıldığı takdirde; bu içerik içinde yeni detaylar vermeye Ramazan ayı boyunca devam edeceğiz. Bu eklemeler sosyal medya hesaplarımızda da güncellemelerle birlikte duyurulacaktır)


Kayhan'da İftar...

Akla gelen Bursa'nın en meşhur lezzetlerinden biri olan pideli köfte ise Kayhan Çarşısı'ndan bahsetmemek olmaz.

Karşılıklı kebapçı dükkanları, yükselen köfte ve kebap kokuları, çarşı boyunca karşılıklı dizilmiş masalar ve hoş sohbet...

Peki Kayhan'da iftar yapmanın maliyeti ne kadar?

2018'de 25-35 lira fiyat aralığında olan menüler, iftar tabağı, çorba, tatlı ve içecekten oluşuyordu. 


 

Kayhan Çarşısı'nda sizler için tavsiye edebileceğimiz işletmelerin 2019 yılı fiyatları ve menüleri Ramazan ayı boyunca bu sayfada güncellenecek, sosyal medya hesaplarımızda da duruyulacaktır.


Tarihi Bursa Köylerinde İftar...

Bu köylerden biri de 700 yıllık Osmanlı Köyü Cumalıkızık.

Uludağ'ın eteklerindeki Cumalıkızık, dar sokakları, tarihteki dokusunu koruyan otantik evleri ve köy havasını koruyan atmosferiyle öne çıkıyor.

Peki Cumalıkızık'ta iftar fiyatları nedir?

2018 yılında burada iftar yapmanın maliyeti butik restoran ve tarihi konaklarda kişi başı 25 ile 60 lira arasında değişiyordu. 

Cumalıkızık'a alternatif bir köy mü arıyorsunuz? Sizin için benzer özellikte ve güzellikte bulunan Misi Köyü'nü tavsiye edebiliriz.

Misi Köyü'nde iftar fiyatları ise 2018 yılında 25 ile 80 lira arasında değişiyordu.


Kayhan Çarşısı'nda sizler için tavsiye edebileceğimiz işletmelerin 2019 yılı fiyatları ve menüleri Ramazan ayı boyunca bu sayfada güncellenecek, sosyal medya hesaplarımızda da duruyulacaktır.


Bursa'da Belediye Tesislerinde İftar

Bursa'da sosyal tesislerde iftar dediğimizde karşımıza birçok mekan çıkıyor.

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı sosyal tesisler söz konusu olduğunda ise çok farklı menü seçenekleri söz konusu.

Bursa'da belediye tesislerindeki iftar fiyatları 2018 yılında 28 ile 50 lira arasında farklılık gösterip, menüler kırmızı et menüleri, beyaz et menüleri ve çocuk menüleri olarak ayrılıyor...

Yine söz konusu tesislerde sahura yönelik hizmetler sürmeye de devam ediyor.

Bursa'daki belediye tesislerinin en bilinenleri,  Atatepe Sosyal Tesisleri, Dobruca Sosyal Tesisleri, Gölpark Sosyal Tesisleri, Mudanya Sosyal Tesisi...

Yine Osmangazi Belediyesi Kültür İşletmelerine ait Sümbüllü Bahçe Konağı ve Dobruca Değirmenpark Sosyal Tesisleri de Ramazan ayı boyunca çok ziyaret edilen tesislerden...


Belediye tesisleri içierisindekitavsiye edebileceğimiz işletmelerin 2019 yılı fiyatları ve menüleri Ramazan ayı boyunca bu sayfada güncellenecek, sosyal medya hesaplarımızda da duruyulacaktır.


AVM'lerde İftar

Bursa AVM'leri Ramazan ayı nedeniyle kapanış saatlerinde değişikliğe gider ve iftar için hazırlıklarını ay boyunca sürdürür.


AVM'lerdeki fast-food ve restoranlarda iftar yapmanın bir başka avantajı da alışveriş ve bir iftar buluşmasını bir arada yapabilmesi oluyor.

AVM'lerdeki fiyatlar ise ortalama olarak 14 lira ile 35 lira arasında değişiklik gösteriyor...



Bursa AVM'leri içerisindeki tavsiye edebileceğimiz işletmelerin 2019 yılı fiyatları ve menüleri Ramazan ayı boyunca bu sayfada güncellenecek, sosyal medya hesaplarımızda da duruyulacaktır.

 



  • Perşembe 19.9 ° / 8.2 ° false
  • Cuma 29 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.4 ° / 12.5 ° Güneşli