Bursa'da minibüslere yüzde 10 zam!

Bursa

Esnaf Kanunu'na istinaden' geçen hafta ulaşım ücretlerine 20 oranında artış yaparak Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıya gelen minibüsçüler için UKOME'den yüzde 10 zam kararı çıktı. Zamlı tarife 1 Kasım'da uygulanmaya başlanac

Dün toplanan UKOME'de, günlerdir zam oranı tartışılan minibüslere yüzde 10 oranında zam çıktı. Yapılan zam oranıyla minibüs fiyatları 25 kuruş artmış oldu. Buna göre kısa mesafeli hatlarda 2 lira 25 kuruş olan fiyat, 2.5 liraya çıkarken, 2.5 lira olan uzun hatlarda ise ücret 2 lira 75 kuruşa yükseldi. İnegöl, Mudanya, Gürsu, Kestel, Yenişehir, Orhangazi ve İznik'te de minibüslere yüzde 9 ila 10 arasında zam kararı alındı. Diğer yandan yüzde 25 oranında zam isteyen Özel Halk Otobüsçülerinin talebi ise bu toplantıda gündeme alınmadığı öğrenildi.

BÜYÜKŞEHİR'LE KARŞI KARŞIYA GELDİLER

Girdi maliyetleri arttığı gerekçesiyle yaklaşık bir yıldır zam talebinde bulunan minibüsçüler Büyükşehir Belediyesi'nden karşılık alamayınca, geçen hafta BESOB'un ‘Esnaf Kanunu'na istinaden' belirlediği tarife ile yüzde 20 oranında zam yapmıştı. UKOME kararı olmadan alınan zam kararı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın tepkisine neden olmuş ve zammı uygulayan minibüslere cezai işlem uygulanmaya başlanmıştı.



  • Cumartesi 25.4 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Pazar 26.3 ° / 12.4 ° false
  • Pazar 26.3 ° / 12.4 ° false