Bozbey: Gemlik’te yapılacak güzel işler var

Bozbey: Gemlik’te yapılacak güzel işler var

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Gemlik’te muhtarlar ve sivil toplum örgütleri ile buluştu. Gemlik’in sorunlarını ve Bursa için önemini iyi bildiklerini söyleyen Bozbey, “Burada yapacağımız güzel işler var”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, gün boyu gerçekleştirdiği temasların ardından akşam saatlerinde Gemlik’te muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Ramada Otel’de gerçekleşen toplantıya CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan, CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar da katıldı. Toplantıda konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, göreve geldikleri takdirde Bursa’nın, Güney Marmara’nın merkezi olacağını belirtti.

Bozbey, “Bursa’ya şimdiden bir hedef koyduk. Bursa Güney Marmara’nın lider kenti olacak. Bu hedefte Gemlik de çok önemli yer teşkil ediyor. Gemlik’te 36 kilometre denize sınır var. Ama maalesef Gemlik maviyle barışık değil. Maalesef Gemlik’te bazı tesisler sırtını denize dönmüş. Dünyada insanlar denizle iç içe olmak için uğraşıyor. Gemlik maviyle bütünleşmiş olmalıydı, görsel özellikleriyle daha öne çıkmalıydı. Ama Gemlik gelişememiş ve değerini kaybetmiş. Aslında İstanbul-Bursa arasındaki inci bir kentte daha güzel hizmetler olabilirdi. Gemlik’te yapılacak çok güzel işler var. Sahili güzelleştirilip kullanılabilir hale getirilmesi, spor ve sosyal alanların oluşturulması ve  ulaşım sistemlerinin kurulmasıyla Gemlik cennet gibi bir şehir olabilirdi. Gemlik bizim için çok önemli. Burada Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyesi ortak projelerle Gemlik’i daha yüksek seviyelere getireceğiz. Yapacaklarımız yaptıklarımızın teminatıdır. Gemlik’in önemini ve sorunlarını iyi biliyoruz” dedi.

SERTASLAN PROJELERİNİ ANLATTI

CHP’nin  Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan da toplantıda projelerine değindi.

Mustafa Bozbey’in Bursa için büyük bir şans olduğunu ifade eden Sertaslan, “Gemlik’i yeniden ayağa kaldıracak önemli projelerimiz var. Gemlik’in sahilini daha işler hale getirerek deniz turizminden hak ettiği payı almasını sağlayacağız. Sanayiyi de koruyarak mavi ile Gemlik’i iç içe getirip kentin değerini arttıracağız. Gemlikli olarak sorunları iyi biliyoruz ve sosyal belediyecilik anlayışıyla yönetmek için elimizi taşın altına koyacağız. Nilüfer gibi  Mart sonrası Bursa ve Gemlik de gülümseyecek” diye konuştu.

CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar da Bursa ve Gemlik’in sosyal belediyecilik anlayışı ile tanışması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

BOZBEY GEMLİK ESNAFIYLA DA BULUŞTU

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Gemlik’te gerçekleştirdiği temaslar kapsamında İstiklal Caddesi’ndeki esnafı da ziyaret etti. İşletmeleri tek tek dolaşan Mustafa Bozbey hayırlı ve bereketli işler dileklerinde bulundu. Esnafın sorunlarına kulak veren Bozbey, göreve geldikleri takdirde toplumun bütün kesimlerine değer katacak projeler hayata geçireceklerini belirtti.



  • Pazar 30.8 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.3 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Salı 33.7 ° / 15.6 ° Güneşli