Barış Manço Şarkıları

Barış Manço Şarkıları

Müzik hayatına lise zamanında arkadaşlarıyla kurduğu 'Kafadarlar' adlı grubu ile başlayan Barış Manço şarkıları.

Türkiye'nin en önde gelen müzik üstatlarından birisi olan Barış Manço, Rikkat ve Hakkı Manço çiftinin 4. oğulları olarak 2 Ocak 1943 tarihinde İstanbul'da doğmuştur.

Büyük küçük fark etmeksizin tüm halkın Barış abisi olan üstat, 1 Şubat 1999 yılında aramızdan ayrılmıştır. Türk rock müziğinin ilkleri arasında yer alan ayrıca söz yazarlığı, köşe yazarlığı ve TV programı sunuculuğu gibi birçok farklı özelliği ile ön plana çıkan Barış Manço, ortaokul zamanlarında müzik ile yakınlaştı. Şarkıları ve ilkeleri ile günümüzde dahi milyonlarca insanın tanıdığı Barış Manço, resmi olarak müzik hayatına lise eğitimi gördüğü Galatasaray Lisesi'nde başlamıştır.

İlk müzik hayatına lise zamanında arkadaşlarıyla kurduğu 'Kafadarlar' adlı grubu ile başladı. İç mimari, resim ve grafik eğitimini Belçika Kraliyet Güzel Sanat Akademisi'nde alan Manço, 1966 yılında ilk plak deneyimini yaşamıştır. Ülkemize döndükten sonra Fuat Güner ve Mazhar Alanson ile 'Kaygısızlar' adlı grubu kuran Barış Manço, pop folk müzik yapmaya başladı. En büyük çıkışını 'Dağlar Dağlar' adlı şarkısıyla yapan ve Altın Plak ödülünü kazanan Manço, ülkemizde çok büyük bir hayran kitlesine ulaşmıştır. Barış Manço şarkıları indir üzerinden ünlü sanatçının eşsiz eserlerini indirebilir ve dinleyebilirsiniz.

Barış Manço'nun En Sevilen Şarkıları

1983 yılında Eurovision şarkı yarışmasında ülkemizi temsil eden ve 'Kazma' adlı şarkıyla yarışmaya giren Barış Manço, yarışmada bir derece elde edememiştir. TRT 1 kanalında '' 7'den 77'ye'' adlı programı sunmaya başlayan ve beş kıta üzerinde 100’den fazla yöreye seyahat eden ünlü sanatçı, 200’den fazla şarkı bestelemiştir. 12'si altın ve 1 tanesi platin olmak üzere albüm ve kaset ödülü kazanan Barış Manço, 1991 yılında devlet sanatçısı ünvanı kazanmıştır.

Arkadaşım Eşek, Yaz Dostum, Gülpembe, Kol Düğmeleri, Dönence ve Alla Beni Pulla Beni gibi birçok şarkıya adını yazdıran Manço, ölümünden yıllar geçse de silinmeyen isimler arasında yerini almıştır. Müzikleri hala halk tarafından sevilen ünlü sanatçı, 1999 yılında İstanbul'da vefat etmiştir.

Kaynak: https://www.mp3indirdur.mobi/1263-1-sanatci-sarkilari-baris-manco-indir.html



Anahtar Kelimeler: Barış Manço Şarkıları
  • Pazar 26.3 ° / 12.4 ° false
  • Pazar 26.3 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 26.1 ° / 12.6 ° Güneşli