Bakan Koca açıkladı! Bursa'da belirgin artış...

Bakan Koca açıkladı! Bursa

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası kritik açıklamalarda bulundu ve illerdeki durumlara dikkat çekti. Bazı illerde son bir ayda yüzde 50 oranında artış yaşanması dikkat çekti. Azalmanın olduğu iller de Bakan K

Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşıldı. Güncel verilere göre, son 24 saatte 115 bin 328 Kovid-19 testi yapıldı, 1671 kişiye hastalık tanısı konuldu. Son 24 saatte 57 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti, 1396 kişi iyileşti. Böylece Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 298 bin 368'e çıktı. Toplam test sayısı 11 milyon 961 bin 670'e ulaştı. Hasta sayısı 340 bin 450, vefat sayısı 9 bin 14, ağır hasta sayısı 1418, aktif hasta sayısı 33 bin 68 oldu.

Haftalık verilere göre, bu hafta hastalarda zatürre oranı yüzde 5,9, yatak doluluk oranı yüzde 48,7, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 65,4, ventilatör doluluk oranı yüzde 32,7, ortalama temaslı tespit süresi 7,6 saat, filyasyon oranı ise yüzde 99,4 olarak kayıtlara geçti.

İSTANBUL VE BURSA'DA BELİRGİN ARTIŞ!

Koca, İstanbul'da büyük oranda belirgin artışın olduğunu bildirerek, "Balıkesir, Bilecik, Bursa illerimizde artışı daha belirgin görüyoruz. Ankara, Kayseri, Malatya'nın daha aşağıya düştüğünü görmüş oluyoruz." diye konuştu.

Vaka sayılarındaki son durumu değerlendiren Koca, şu bilgileri verdi:

İZMİR 

"İzmir son 1 ay içinde yaklaşık yüzde 50 azalış. İzmir'de de son 3 günde yüzde 5'e yakın bir artış görüyoruz. Genel seyrin İzmir'de iyi olduğunu ama orada da özellikle son günlerdeki bu kısmi artışla tedbirlerin daha yoğun bir şekilde, hassasiyetle devrede olması gerektiğini görmüş oluyoruz."

ANKARA 

Koca, "Ankara'da azalma yüzde 60 kadar oldu. Yani yüzde 40'a kadar, neredeyse üçte birine kadar inmiş durumda. Fakat son 3 günde yüzde 60 azalıştan sonra, yüzde 4 gibi bir artışı görüyoruz. Yatışlarda daha bir değişiklik olmadığını, yatışa yansımadığını görmüş oluyoruz. O nedenle bu azalışla birlikte bu artışın önümüzdeki günlerde daha yakın tedbirlere uyarak azalmasını mutlak sağlamalıyız." dedi.

BURSA 

"Bursa'da koronavirüs vaka sayısında yüzde 35 artış olduğu görülüyor"

KOCAELİ 

Bakan Koca Kocaeli'de son 1 ayda koronavirüs vaka sayısında yüzde 30 artış olduğu açıkladı. Kocaeli'deki vaka yoğunluk haritası Hayat Eve Sığar uygulamasında böyle görüntülendi.

DENİZLİ 

Bakan Koca son bir ayda Denizli'de yüzde 35 artış yaşandığını açıkladı. Denizli Valiliği önceki gün koronavirüsle mücadele kapsamında hazırladığı “Bireysel sorumluluğumuz bizi toplumsal zafere taşısın” temalı kamu spotuyla, virüse yakalanan bir hastanın tedavisi boyunca çektiği acı ve güçlükleri vatandaşlara anımsatmıştı.

BALIKESİR 

Koca, Balıkesir'de yüzde 50'ye yakın artış yaşandığını aktardı. Balıkesir'de vaka sayılarının yoğun olduğu bölgelerde karantina uygulamaları gerçekleştirilmeye devam ediyor.

KAHRAMANMARAŞ 

Kahramanmaraş'ta son 1 ayda yaşanan yüzde 25 artış Hayat Eve Sığar uygulamasındaki yoğunluk tablosuna böyle yansıdı.

BİLECİK 

Bakan Koca, "Bilecik'te sayı az olmak birlikte yüzde 50 artış olduğunu son aya göre görmüş oluyoruz." açıklamasını yaptı.



  • Pazar 26.3 ° / 12.4 ° false
  • Pazar 26.3 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 26.1 ° / 12.6 ° Güneşli