Alinur Aktaş, 17 yıl önce kutsal topraklarda nasıl dua etti?

Alinur Aktaş, 17 yıl önce kutsal topraklarda nasıl dua etti?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK PARTİ adayı Alinur Aktaş'ın, 17 yıl önce gittiği Hac sırasında Mekke Belediyesi'nden etkilenerek, belediye başkanlığı için dua ettiği ortaya çıktı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir adayı Alinur Aktaş'ın, 17 yıl önce gittiği Hac sırasında Mekke Belediyesi'nden etkilenerek, belediye başkanlığı için dua ettiği ortaya çıktı.

Başkan'ın yaşamındaki bu ayrıntıyı, Aktaş ve ailesiyle söyleşi yapan Olay gazetesi Yazarı Mustafa Özdal, bugünkü köşesine taşıdı.

Özdal'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Alinur Aktaş'ın 17 yıl önce kutsal topraklardaki duası Başkan Aktaş, eşi Sevinç Aktaş, oğlu Hilmi Sefa ve kızı Sıla ile birlikte evinin kapılarını OLAY TV'ye açtı. Alinur Aktaş, 3 çocuklu bir ailenin en küçük bireyi. Annesi onu 40'lı yaşlarda doğurmuş. Babasını 12 yaşında kaybettiği için, evin tek erkeği olarak ailesine maddi ve manevi bakımdan kol kanat germiş. Ortaokul yıllarından üniversite eğitimine dek, yaz tatilleri de dahil olmak üzere hep çalışmış.

Okuldan artan kalan zamanlarımda çalışmak benim için çok iyi bir hayat deneyimi oldu” diyen Aktaş, gençlere mutlaka eğitimleriyle ilgili bir işte çalışmaları gerektiğini salık veriyor.

Üniversite eğitiminin ardından çalışmaya başladığı Çilek Mobilya'nın pazarlama müdürünün işten ayrılmasıyla 3 yıllık mali müşavirlik yolculuğuna da son noktayı koymuş Aktaş. Aktaş, 22 kişiyle başladığı işletmenin ayrıldığı sırada 450 personele ulaştığını anlatıyor.

***

2001'de AK Parti kuruluyor. Hemen üye oluyor ve siyasete giriyor. 34  yaşında da belediye başkanı seçiliyor.

*** Doğma büyüme Bursalı olan Sevinç Aktaş, Bursa İmam Hatip Lisesi mezunu. Sevinç Aktaş, Alinur Aktaş ile tanıştığında henüz 18 yaşındadır. Alinur Aktaş'ın görüşme teklifini reddediyor ilk başlarda. Ancak Aktaş ısrarcı olunca görüşüyorlar ve 6 ay sonra da nişanlanıp evliliğe adım atıyorlar.

***

Sevinç Aktaş, çok sevdiği Bursa'ya 25 yıl önce İnegöllü eşinden dolayı veda etmek zorunda kalıyor. 25 yıl sonra eşi Büyükşehir Belediye Başkanı seçilince, yeniden Bursa'ya dönüyor.

***

Aktaş çiftinin 2 çocuğundan biri Hilmi Sefa, genç bir mimar. 2 yıl önce Mimarlık Fakültesi'nden mezun olan Hilmi Sefa, mimar olmayı lise 1. sınıfta kafasına koymuş. Öyle kararlıymış ki Mimarlık Fakültesi, ilk kez girdiği üniversite sınavında tek tercihiymiş. Babası gibi pek siyasetle ilgilenmiyor, belediye başkanlığı gibi bir hedefi de yok.

Önce mesleğimde kariyer yapmak istiyorum. Çünkü mimarlığı çok seviyorum” diyen Hilmi Sefa'nın Türkiye'deki son günleri. Yurt dışında yüksek lisans yapmak için gün sayan Hilmi Sefa'nın tek amacı çok iyi bir mimar olmak.

***

13 yaşında 8. sınıfa giden Sıla ise Aktaş ailesinin en genç üyesi. Sıla, doktor olmak istiyor. Ama katı bir kararı yok, yani ilerleyen yıllarda rotasını değiştirebilir.

***

Aktaş çiftinin yaşamının dönüm noktası hac ibadeti oluyor. “Nasıl yani?” dediğinizi duyar gibiyim. 32 yaşında hacı olan Aktaş, hac ibadetinin son günlerinde Mekke Belediyesi'ni görüyor. Bahçesine girerek, bu görkemli binadan etkileniyor. Eşi ile birlikte kutsal topraklardaki son duasını yapan Alinur Aktaş'a, Sevinç Aktaş soruyor: “Alinur ne istedin Allah'tan?” Aktaş'ın yanıtı:

“Öbür dünya için de dua ettim ama Mekke Belediyesi'nden çok etkilendim. Allah'tan, İnegöl'e belediye başkanı olmamı istedim.” *** Kutsal topraklara AK Parti'nin 1 aylık üyesi olarak giden Alinur Aktaş, 25 ay sonra İnegöl Belediye Başkanı seçilir!

Mekke Belediyesi'ni görene kadar belediye başkanlığı aklının ucundan geçmeyen Alinur Aktaş'ın duası kabul olur.



  • Pazar 26.3 ° / 12.4 ° false
  • Pazar 26.3 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 26.1 ° / 12.6 ° Güneşli