Aktaş'tan minibüs zammına tepki: Gerekeni yapacağız

Aktaş

Minibüsçüler Odası'nın ‘Esnaf Kanununa istinaden' uygulamaya koyduğu ulaşım zamlarına sert çıkan Başkan Aktaş, “Kanunsuz iş yapıyorlar. Müdahale edeceğiz. Zamlı taşıyanlar hakkında cezai işlem tutanakları düzenlenecek” dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım hizmetlerinde 2'inci indirime gitmesine rağmen Minibüsçüler Odası ve Bursa Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğinin resmi açıklama yapmadan minibüslere önceki gün sessiz sedasız yaptığı zam, vatandaşlar tarafından da şaşkınlık ve tepkiyle karşılandı. Minibüslerde, yetişkinler için 2.50 TL'den 3 TL'ye ve öğrenciler için 2.25 TL'den 2.75 TL'ye çıkarılan taşıma ücretleri sonrası ALO 153 Zabıta Hattı kitlendi. Yapılan zammın kanunsuz olduğunu belirten ve sert tepki gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Kanunsuz iş yapıyorlar. Danıştay'ın kararıyla yetki bizde. Müdahale edeceğiz ve gerekeni yapacağız. Başlatılan denetim ve ihbarlar sonucu zamlı taşıyanlar hakkında cezai işlem tutanakları düzenlenecek” dedi.

“GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”

Minibüsçüler Odası Başkanı Rafet Burgaz ise, yerel seçim dönemi ve yerel yönetime ait toplu ulaşım indirimlerine rağmen, geri adım atmayacaklarını söyledi. Yılbaşından beri, zam taleplerini UKOME'ye 3 kez bildirdiklerini kaydeden Burgaz, “Başkanlık makamından randevu da istedik. 2 yıl önceki zamdan bugüne, akaryakıt yüzde 80 zamlandı. Biz 23 aydır zam almıyoruz. Yerel yönetimin müdahalesine karşı, biz de hukuki yöntemle cevap vereceğiz. Minibüsler bu zamlı tarifeye devam edecek” şeklinde konuştu.



  • Pazar 26.3 ° / 12.4 ° false
  • Pazar 26.3 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 26.1 ° / 12.6 ° Güneşli