AK Parti'de 8 ilçe başkanı istifa etti

AK Parti

Yaklaşan yerel seçimler öncesi belediye başkanı adayları netleşirken, AK Parti cephesinden de 8 ilçe başkanının istifası geldi.

Olay Gazetesi'nden Derya Demir'in haberine göre;

AK Parti Genel Merkezi'nin gerçekleştirdiği ve Bursa teşkilatı temsilcilerinin katıldığı toplantıda 8 ilçe başkanı, belediye başkan aday adaylığı için izin istemişti. Başkanların istediği izin AK Parti Genel Merkezi'nden geldi. İznin gelmesiyle ilçe başkanları istifalarını sundu. İstifaların ardından 8 ilçe başkanı, ilçelerinde aday adayı olmak için başvuruda bulundu.

KESTEL'DE İSTİFA YOK...

Buna göre Yıldırım İlçe Başkanı Oktay Yılmaz, Mudanya İlçe Başkanı Ahmet Murat Ünal, Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Kanar, Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamil, Büyükorhan İlçe Başkanı Üzeyir Tüfekçi, Orhaneli İlçe Başkanı Ali Aykurt, Keles İlçe Başkanı Mehmet Keskin ve Harmancık İlçe Başkanı Yılmaz Ataş, 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkan aday adaylığı için istifa etti. Öte yandan, istifa edeceği konuşulan Kestel İlçe Başkanı Mustafa Bayrak ise, söylentilerin doğru olmadığını ilçe başkanlığı görevine devam edeceğini söyledi.

CHP'DEN 5 İSTİFA GELMİŞTİ

CHP'den ise 39 yöneticinin yanında 5 ilçe başkanı da aday adaylığı ya da meclis üyeliği için istifasını sunmuştu. Buna göre; Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman, Kestel İlçe Başkanı Yıldıray Atlı, Büyükorhan İlçe Başkanı Ahmet Kamaç, Harmancık İlçe Başkanı Haşim Ali Arıkan ve Keles İlçe Başkanı Ahmet Zekai Yıldız da istifa eden ilçe başkanları arasında yer almıştı.

MHP'DEN 2 İLÇE BAŞKANI...

MHP kanadından ise daha önceden iki isime istifasını sunmuştu. Bulundukları ilçeden belediye başkanı aday adaylığı için istifasını sunan iki isim Kestel İlçe Başkanı Ahmet Erarslan, Karacabey İlçe Başkanı Hüseyin Erol oldu. 3 partinin ilçe başkanlıklarından istifalar gelirken, İYİ Parti'de ise ilçe başkanlarından herhangi bir istifa gelmedi.  



  • Çarşamba 18.7 ° / 5.9 ° false
  • Perşembe 19.9 ° / 8.2 ° false
  • Cuma 29 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı