Afro Dalgası Nedir, Nasıl Yapılır?

Afro Dalgası Nedir, Nasıl Yapılır?

Profesyonel bir kuaför işletmesi tarafından gerçekleştirilen bu uygulama için saçlarda öncelikle temizlik ve yıkama sağlanır.

BAŞLIK: Afro Dalgası Nedir, Nasıl Yapılır? SPOT: Profesyonel bir kuaför işletmesi tarafından gerçekleştirilen bu uygulama için saçlarda öncelikle temizlik ve yıkama sağlanır.


Bir dönemler çok popüler şekilde anılan ve ülkemizde de kadınlar tarafından çok fazla özenildiği için birçok farklı yöntem ile uygulamaya çalışan bir saç stili bulunuyordu. Bu saç stili afro-amerikan saç stili olarak adlandırılmakla birlikte günümüzde farklı yöntemler ile uygulanan afro dalgası adını almaktadır. Bu işlemin gerçekleştirilmesi için ince bukleler sağlanması ile birlikte afro-amerikan bir görüntü elde edilmelidir.


Kuaför işletmeleri tarafından afrika örgüsü fiyatları konusunda farklı rakamlar ile gerçekleştirilen bu uygulama, aslında birebir orjinal bir uygulama sağlamamaktadır. Çünkü birebir uygulama yapılması sonucunda kısa sürede saçlar bozulabilir ve istenilen kullanım çok uzun ömürlü olmayabilir.


Görüntünün çok daha uzun ömürlü olması için örgü önce saç diplerinde gerçekleştirilir. Ardından sentetik ek malzemeler kullanılır. Bu sayede saçlar daha uzun bir hale getirilirken, bir yandan da daha kuvvetli bir sonuç elde edilir.


Profesyonel bir kuaför işletmesi tarafından gerçekleştirilen bu uygulama için saçlarda öncelikle temizlik ve yıkama sağlanır. Ardından dip kısımlarda ince örgüler gerçekleştirilir. Kafanın derisine yapışık bir şekilde yapılan bu ince örgülere eklenen sentetik malzemeler ile örgüler uzatılır ve afro bir görüntü elde edilir.


Afrika Örgüsü Nasıl Kullanılır?


Örgü ve sentetik malzemelerin birleşimi sayesinde daha uzun ve güçlü bir görüntü oluşturan bu saçlar, dilediğiniz her zaman orijinaline dönebilecek bir yapı göstermektedir. Fakat ortalama olarak 3 ay gibi bir süre boyunca doğru yıkama ve bakım ile bu saçları korumanız mümkündür.


Kolay bir şekilde eski saçlarınıza dönüş gerçekleştirmek için sentetik malzemeler ile elde edilmiş saç örgülerini sökebilir ve yeniden saçlarınızı eski haline kavuşturabilirsiniz. Bazı kadınlar için çok avantajlı görülen bazı kadınlar için olumsuz görülen afrika örgüsü aslında saçların daha uzun görünmesi ve renk değişimi sağlanması için kolaylık oluşturmaktadır.


Bu örgü stilinde saçların haftada ortalama olarak 1 ya da 2 defa yıkanması, aşırı ısıya maruz kalmaması, fazla saç kremi kullanılmaması gibi noktalar önemlidir. Bazı kullanıcılar tarafından dökülen saçlar örgüler içerisinde biriktiği için ve kaşıntı yaptığı için şikayet edilirse de bazı kullanıcılar bu hafif ve kolay şekil alan saçlardan çok memnun olmaktadır.



  • Perşembe 19.9 ° / 8.2 ° false
  • Cuma 29 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.4 ° / 12.5 ° Güneşli